Miercuri, 25 februarie 2015, AraArt organizeaza o licitatie cu peste 150 de lucrari de arta plastica si decorativa, anticipand sosirea primaverii cu lucrari ce evoca fragilitatea diafana a naturii sau inefabilul frumusetii feminine, cadouri perfecte cu ocazia Martisorului sau a zilei de 8 Martie. Astfel, colectia de lucrari semnate de Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Stefan Luchian, Samuel Mutzner, Nicolae Vermont, Jean Alexandru Steriadi sau Arthur Verona devine o veritabila sursa de inspiratie pentru idei de cadouri inedite pentru sarbatorile primaverii.
Evenimentul are loc la Casa Capsa (Sala de Marmura), la ora 19, iar expozitia care anticipeaza Licitatia este deschisa doritorilor de frumos in perioada 23-25 februarie, intre orele 11 și 19.
In cadrul licitatiei vor fi prezentate 16 tablouri ce au in prim-plan aranjamente florale. Stefan Luchian, Dumitru Ghiata, Constantin Artachino, Nicolae Darascu si Octav Bancila sunt numai cativa dintre pictorii care semneaza tablouri ce surprind frumusetea petalelor catifelate de bujori, trandafiri, garoafe sau flori de camp, intr-o explozie de culoare si vitalitate.
Detalii florale regasim si in categoria obiectelor decorative. Dintre acestea amintim: set de portelan Minton cu modele florale, fructiera cu vas de flori din sticla opalina si bronz Modern Style sau tripla aplica de perete si oglinda cu elemente florale din bronz, stil Art Nouveau.
AraArt propune in Licitatia 23 o selectie de lucrari care pun accent pe inefabilul frumusetii feminine: de la portretul intitulat Baticul Rosu, semnat de Stefan Luchian si pana la fascinantele ipostaze din lucrarile Nud, semnat Nicolae Tonitza, Somnul, semnat de Constantin Artachino sau Initimitate, semnat de Nicolae Vermont. La acestea se adauga tipologii cu amprenta culturala provocatoare: de la Totoroaica lui Iosif Iser, la Gheisa cu evantai a lui Samuel Mutzner.
Incheim lista celor mai reprezentative lucrari ale Licitatiei 23 cu ceea ce se preconizeaza ca va fi vedeta licitatiei, lucrarea Marginea satului la apus de soare, de Ion Andreescu, pictorul al carui destin, desi curmat la numai 32 de ani “inaugureaza perioada de maturitate in pictura romaneasca”, dupa cum remarca in 1938 Octavian Goga.