Vogue Italia a făcut o declarație despre sustenabilitate lansând numărul din ianuarie fără portretul vreunui model pe copertă.
Primul număr al revistei din 2020 va prezenta în schimb povești ilustrate și o serie de ilustrații realizate manual create „fără a călători, a trimite haine sau a polua în vreun fel”.
Într-o notă editorială publicată joi pe site-ul celebrei reviste, redactorul-șef al ediției italiene, Emanuele Farneti, a spus că vrea să „lanseze un mesaj”. „În dezbaterea globală despre sustenabilitate și valorile pe care Vogue s-a angajat să le promoveze în următorul deceniu … există un aspect care îmi este deosebit de drag: onestitatea intelectuală”, a scris el. „În cazul nostru, acest lucru înseamnă să recunoaștem că există un impact semnificativ asupra mediului asociat cu publicarea unei reviste de modă”.
Pentru a explica această decizie, Farneti a estimat că pentru numărul revistei din luna septembrie au lucrat circa 150 de persoane, au fost efectuate 20 de zboruri cu avionul și numeroase călătorii cu trenul. El a menționat, de asemenea, consumul de energie electrică, utilizarea plasticului și deșeurile alimentare care au rezultat din producerea celor opt articole cu fotografii ale revistei în luna respectivă.
Este pentru prima oară când revista a lansat o copertă ilustrată în istoria sa de 55 de ani. Printre artiștii însărcinați să realizeze portretele se numără ilustratorul japonez Yoshitaka Amano, pictorul originar din Mozambic Cassi Namoda și artistul de benzi desenate italian Milo Manara. Fiecare a prezentat diferite modele de copertă, inclusiv Lili Sumner, Olivia Vinten și Lindsey Wixson.
Înainte de a ajunge la chioșcuri săptămâna viitoare, Vogue Italia a prezentat șapte coperți diferite pe contul oficial de Instagram. Conținutul ediției din ianuarie este de asemenea axat pe durabilitatea în industria modei. Textele prezentate vor explora subiecte precum reciclarea hainelor și reducerea deșeurilor în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte.
Compania-mamă a revistei Vogue Italia, Condé Nast Italia, va folosi doar plastic compostabil pentru a înveli revista pe viitor, o mișcare care vine cu „costuri adăugate substanțiale, dar necesare”, a mai spus Farneti. Banii economisiți de revistă vor fi donați pentru a ajuta la restaurarea Fondazione Querini Stampalia, o instituție culturală din Veneția, deteriorată de inundațiile catastrofale din luna noiembrie.