Ceara este cea mai eficientă modalitate de a scăpa de părul nedorit de pe corp, cu condiția ca depilarea să se facă în mod corespunzător. Iată sfaturile experților pentru a o face singură acasă!
Ceea ce trebuie evitat în această perioadă, când multe saloane riscă să-și închidă din nou ușile, este revenirea la aparatul de ras. Folosindu-l chiar și ocazional, femeile vor pierde toate beneficiile pe care le-au oferit-o depilarea. Este de asemenea important să se evite utilizarea epilatorului electric. „Cu siguranță, va scoate niște fire de păr, dar riscă să le rupă pe altele: este ca și cum ai folosi o mulțime de pensete mici. (…) Epilatorul va multiplica efectul creșterii duble (adică firele de păr care nu cresc neapărat în același timp)”, spun specialiștii citați de Femme Actuelle.
Unii cosmeticieni sunt și împotriva cremei depilatoare, a cărei acțiune chimică va distruge părul de la suprafață, dar se va opri la nivelul pielii. „Rezultatul, a doua zi, părul crește înapoi și va trebui să renunțăm rapid la această senzație de piele moale.”, spun experții. Dacă ne rezervăm opțiunea de a lua o pauză, „ceea ce poate fi bun, mai ales pentru a reechilibra lucrurile atunci când avem cicluri de creștere diferite”, putem recurge și la depilarea acasă. Are multe avantaje: e rapidă, oferă rezultate de lungă durată. Disponibilă în diferite forme, rămâne să o alegem pe cea care ni se potrivește cel mai bine.
Ceara rece: cea mai practică
Benzile reci de ceară sunt cea mai bună alternativă de luat în considerare. Avantajul este că sunt ușor de utilizat, reutilizabile și funcționează pe fire scurte. Disponibile în diferite dimensiuni, alegeți-le doar pe cele potrivite zonei pe care doriți să o depilați. Din punct de vedere tehnic, încălziți fâșiile frecându-le între mâini, apoi separați-le în două înainte de a aplica una pe piele. Pentru a îndepărta resturile mici de ceară, folosiți fie șervețelele furnizate împreună cu benzile de ceară, fie un ulei dulce de migdale.
Ceara fierbinte: cea mai tehnică
Problema cu ceara fierbinte este menținerea cu succes la temperatura potrivită. Căldura optimă deschide porii și slăbește firele de păr mai ușor. În funcție de produs, ceara poate fi încălzită într-un recipient sau într-un dispozitiv specific mic, care o menține caldă pe tot parcursul operației. Înainte de a-l aplica pe piele, este esențial să verificați dacă nu este prea cald, testând o cantitate mică pe partea interioară a încheieturii mâinii.
Ceara orientală: cea mai veche
Este cea mai veche tehnică de epilare, utilizată încă din Evul Mediu, este ceara din zahăr. Rețetă? Topiți două pahare de zahăr pudră și o jumătate de pahar de apă la foc mic, apoi adăugați câteva picături de suc de lămâie și două linguri de miere. Aplicați amestecul călduț, întinzându-l cu o spatulă, apoi smulgeți-l. Atenție la riscul de arsuri!