Vara si-a facut aparitia in sfarsit si la noi, iar tarabele sunt inca pline de cirese, asa ca astazi va vom propune un desert absolut delicios – budinca din cirese!
Reteta este pentru 4 portii si dureaza cam 70 de minute sa fie realizat desertul.
Ingrediente:
- 450g cirese fara samburi
- 30ml lichior de cirese sau visine
- 30ml suc de lamaie
- 1 lingura cu varf zahar pudra
- 30g faina
- 45g zahar tos
- 175ml lapte sau smantana dulce
- 2 oua
- ½ lingurita nucsoara rasa
- 1 lingurita esenta de vanilie
Pasul 1
Stropiti ciresele cu lichiorul, sucul de lamaie si presarati-le cu zaharul pudra. Puneti-le la rece pentru 2 ore. Amestecati faina cu zaharul, laptele, ouale, coaja de lamaie, vailia si nucsoara. E mai bine daca bateti cu un mixer amestecul cateva minute, pentru omogenizare.
Pasul 2
Ungeti cu unt, in strat gros, o tava rotunda sau alt vas termorezistent. Repartizati fructele pe fundul vasului si deasupra turnati compozitia batuta cu oua. Coaceti budinca la foc potrivit, 40 – 45 de minute. Faceti proba cu scobitoarea, pentru a vedea daca este coapta la mijloc, inainte de a o scoate din cuptor. Rasturnati budinca pe un platou, astfel incat fructele sa fie deasupra.
Se serveste calda. Pofta buna!