Vara pofta de dulce nu dispare, dar parca nu am mai manca ceva cu multa crema. Asa ca ne cautam un desert cat mai usor.
Noi va propunem, astazi, o reteta de Mini Pavlove cu fructe de padure, a caror preparare dureaza aproximativ 45 de minute.
Ingrediente pentru 24 de bucati
- 3 albusuri
- 9 linguri zahar
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 800g fructe de padure in amestec – zmeura, afine, mure
- Coaja unei lamai taiata in fasii
- 1 lingura fulgi de migdale
- 350 – 500ml frisca batuta din smantana
- Frunze de menta pentru ornare
Mod de preparare
Bateti albusurile, adaugand zaharul treptat si sucul de lamaie, pana obtineti o spuma ce se tine ferm de tel. Pe o hartie de copt asezata intr-o tava, puneti cu o lingurita rondele de spuma. Acestea trebuie sa aiba diametrul de 5 – 8cm si grosimea de 2 – 3cm. Nu trebuie sa nivelati suprafata rondelelor, sunt mai spectaculoase daca au neregularitati.
Coaceti-le la foc iute, punand deasupra lor o hartie alba, pentru a nu se ingalbeni. Daca focul este prea iute, se pot coace cu usa cuptorului semideschisa. Desprindeti-le de pe hartie dupa ce s-au racit putin si lasati-le la racit. Puneti deasupra fiecarei rondele una sau doua linguri de frisca proaspat batuta. Peste aceasta asezati o lingura amestec de fructe, fasii din coji de lamaie si fulgi de migdale. Ornati-le cu frunzisoare de menta.
Mini Pavlovele sunt spectaculoase si daca sunt preparate cu un singur fruct de sezon.
Pofta buna!
Vezi:
http://www.tabu.ro/rulada-inghetata-trei-straturi/
http://www.tabu.ro/dulciuri-de-vara-placinta-mojito/
http://www.tabu.ro/desert-de-vara-budinca-din-cirese/