Tabu
LIFESTYLE

Dieta Atkins crește rata mortalității

Un studiu de amploare efectuat în Statele Unite ale Americii, făcut public în urmă cu câteva zile reclamă un lucru absolut șocant: Dieta Atkins, bazată pe proteine de proveniență animală crește gradul de mortalitate în rândul celor care o pun în aplicare. Studiul a fost făcut pe 85.000 de femei pe parcurusl a 26 de ani și 45.000 de bărbați de-a lungul a douăzeci de ani. Cercetătorul care s-au ocupat de acest studiu au ajuns la concluzia că dieta este periculoasă atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Rata mortalității ca și cea a bolilor cardiovasculare sunt mult mai scăzute în cazul persoanelor care optaseră pentru o dietă bazată pe consumul de plante și legume care evident, aveau un conținut minim de proteine provenind de la animale.

Concluzia specialistului care a făcut acest studiu, doctorul Dean Ornish este că dieta Atkins nu este deloc sănătoasă, așa cum se credea până acum și că, mai mult, aceasta poate scurta durata de viață. Probelemele dietei Atkins ar fi pricinuite de faptul că cei care folosesc această formă de slăbire înlocuiesc carbohidrații de tipul zahărului, făinii albe și îndulcitorilor cu carnea de vită, porc, bacon sau cârnați.

Ornish spune că înlocuitorii cei mai sănătoși și care ar și duce la pierderea kilogramelor nedorite ar fi legumele, produsele din soia, făina integrală, fructele, lactate cu conținut redus de grăsime, albuș de ou, untura de pește sau somonul.

ARTICOLE SIMILARE

Ziua Internațională a fericirii. Cât de fericiți sunt românii

Andreea Damian

Data la care ar putea fi redeschisă circulaţia pe Transalpina

Andreea Damian

Regim cu 1400 de calorii

DOLIU pentru o mare artista. Fiica ei a murit dupa ce a s-a aruncat de la fereastra

La Dolce Vita: Adio, Anita Eckberg! / Galerie FOTO

realitatea

Cum afectează măștile de față comunicarea noastră

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu