Plouă cu lacuri de unghii în nuanţe electrizante. Un pictor alege cea mai bună pânză pentru a crea o capodoperă, tu ai o “pânză” potrivită? Unghiile tale sunt pregătite să fie “îmbrăcate” în cele mai spectaculoase culori?
Pentru a începe dieta pentru unghii mai sănatoase, trebuie să începi să mănânci sănătos. Poţi să te bucuri în continuare de alimentele care îţi plac cel mai mult, însă trebuie să incluzi în alimentaţia ta fructe, legume, ouă, nuci şi peşte. Iată ce nu trebuie să lipseasca din alimentaţia ta pentru a avea unghii sănătoase!
Calciu
O carenţă de calciu poate duce la unghii fragile şi uscate. Pentru a fi asimilat de organism, calciul trebuie administrat împreuna cu vitamina D. Consumă lactate, varza creaţă, migdale, broccoli, smochine, lapte de soia şi somon pentru a-ţi alimenta organismul cu doza necesară de calciu.
Zinc
Acele zone deschise la culoare de pe unghie pot fi rezultatul unei deficienţei de zinc. Alimentele bogate în zinc: seminţe de dovleac, carne de porc, carne de vită, miel, produse lactate şi ouă fierte.
Fier
Dacă unghiile tale au o suprafaţă dură, atunci corpul tău are nevoie de fier.
Poţi consuma acest nutrient introducănd în alimentaţia ta tofu, cereale, prune uscate, broccoli şi carne roşie.
Proteine
Unghiile au nevoie şi de proteine, ele fiind create din keratină. Proteinele se găsesc în următoarele alimente: legume, carne, soia şi ouă.
Vitamina A
Unghiile au nevoie să fie “hranite” cu vitamina A, un nutrient care previne uscarea lor. Aceasta vitamină poate fi administrată zilnic în mod natural daca vei consuma sfeclă, cartofi dulci, morcov şi dovlecel.
Vitamina B
Deficitul de vitamina B duce la uscarea unghiilor. Mai mult, unghiile se închid la culoare. Alimentele care conţin vitamina B: morcovi, roşii, salata verde, unt de arahide, nuci, mazare, fulgi de ovăz, fasole, carne şi lactate.
Vitamina C
Pentru a avea unghii sănătoase ai nevoie de vitamina C. Lipsa acestei vitamine cauzează deformarea unghiilor. Cantitatea necesară de vitamina C poate fi obţinută din fructe precum portocale, pepene verde şi galben, capşuni, grefe şi mango, dar şi din legume cum e ardeiul gras, conopidă şi varză.
Foto credit: freedigitalphotos.net
1 comentariu