Acesta dieta este foarte usor de respectat, pentru ca nu propune renuntarea sau eliminarea unei mese, ci doar o mai atenta selectie a ingredientelor si o repartizare a lor in 5 mese (3 principale si 2 gustari) pe parcursul unei zile.
Luni:
Micul dejun: 100g cereale cu 200ml lapte si 1 lingurita miere
Gustare: un ardei crud cu 100g branza dulce de vaci
Pranzul: 200g legume fierte cu 100g orez fiert
Gustare: 1 fruct (para, mar) cu 100g cascaval
Cina: 200g file de peste la gratar sau la cuptor cu 150g salata de telina.
Marti:
Micul dejun: o felie de paine neagra cu unt, o felie de sunca, 4 felii de castravete
Gustare: 1 rosie cu 100g telemea desarata
Pranzul: 200g piept de pui la cuptor cu 100g salata de varza proaspata
Gustare: 1 mar
Cina: 2 cartofi copti cu 200g salata verde, ceapa si 1 lingurita ulei de masline.
Miercuri:
Micul dejun: doua felii de paine integrala, 1 ou fiert, 1 lingurita unt, 1 rosie
Gustare: 50g alune neprajite, 1 morcov crud ras
Pranzul: 150g ficat prajit cu 1 mar si 1 ceapa
Gustare: 200ml suc de rosii
Cina: 250g conopida fiarta, 50g cascaval, 1 felie de paine graham.
Joi:
Micul dejun: 150g branza de vaci, 1 banana, 50g nuci
Gustare: 2 mere, 100ml iaurt
Pranzul: 250g cartofi natur, salata de varza, 150g carne fiarta
Gustare: doua rosii cu 1 felie de telemea desarata
Cina: 200g peste fript, salata verde cu patrunjel si sos vinegreta.
Vineri:
Micul dejun: doua felii de paine prajita, 2 linguri dulceata, 200ml ceai de menta
Gustare: 100g cirese, 100ml iaurt
Pranzul: peste prajit cu garniture de spanac
Gustare: 1 banana
Cina: salata de fasole verde cu rosii si usturoi.
Sambata:
Micul dejun: omleta din 2 oua cu verdeata, un corn, un mar
Gustare: 100g branza de vaci cu 50ml smantana si 50g miez de nuca
Pranzul: 250g iahnie de fasole cu salata de varza proaspata
Gustare: 50g prajitura cu mere
Cina: 250g salata de varza acra cu mere rase, 1 lingurita de ulei de masline.
Duminica:
Micul dejun: 100g fulgi de cereal cu 150ml kefir
Gustare: 1 salata verde stropita cu 1 lingurita de ulei de masline si 1 lingura de zeama de lamaie
Pranzul: 200 ml supa-crema de rosii, 200g peste (fript sau prajit), 1 para
Gustare: 150g salata de fructe de sezon
Cina: 250g legume diverse (telina, ardei, gulie, morcovi) coapte cu 50g maioneza cu usturoi.
Afla cum poti impaca dieta cu dulciurile: http://www.tabu.ro/mici-bucurii-cu-cipi-stevia-zero-calorii/
Vezi si:
http://www.tabu.ro/dieta-pe-puncte/
http://www.tabu.ro/7sfaturi-pentru-o-viata-sanatoasa/
2 comentarii