Injectarea cu botox tinde sa devina normalitate in zilele noastre. Tot mai multe femei au inceput sa creada in acest elixir al tineretii si sa se lase in mainile lui pentru a fi vesnic ca la 20 de ani. Mai mult, si barbatii au inceput sa fie din ce in ce mai atrasi de tratametele cu botox.
Cu toate astea, botoxul are si anumite dezavantaje sau contraindicatii. Costurile pentru astfel de tratamente sunt destul de mari, mai ales ca odata ce incepeti sa le faceti, trebuie sa investiti mereu in ele. Costurile variaza intre 200 si 250 de euro pentru o sedinta, depinde si de salonul pe care il alegeti.
Istoria tratamentului cu botox
Tratamentul cu botox se numara printre cele mai populare solutii in ceea ce priveste mascarea imbatranirii. Totul a inceput in 1820, in momentul in care un medic german a identificat o toxina in carnatii stricati care producea alterarea mancarii, acesta constatand ca dozele mici de toxine pot fi folosite pentru a vindeca anumite boli neurologice.
In perioada urmatoare, mai multi medici si cercetatori au facut diferite experimente si au descoperit ca botoxul este folosit drept arma pentru mascarea imbatranirii. Finalul anilor 1980 reprezinta perioada in care medicii incep sa utilizeze medicamentul ca tratament pentru contractia involuntara a muschilor gatului, cunoscuta drept distonie cervicala. Tratamentul devine instrumentul principal pentu a reduce ridurile.
Botoxul ca tratament
Pe scurt, toxina botulinica este produsa de o bacterie, iar folosita in cantitati destul de mici, reduce spasmele muschilor si elimina ridurile aparute cu usurinta, pentru o anumita perioada de timp.
Injectia cu botox nu este dureroasa. Pacientii mai sensibili, insa, vor beneficia de o lotiune anestezica inainte de injectarea cu botox. In cazul barbatilor, cantitatea de botox utilizata trebuie sa fie mai mare pentru ca au o masa musculara mai mare.
In acelasi timp, procedurile repetative in ceea ce presupune injectarea cu botox sunt necesare la fiecare 3-6 luni pentru a avea efectul dorit. Mai mult decat atat, intregul tratament nu dureaza decat 10-15 minute, iar mai tarziu pacientul poate sa se intoarca la activitatile sale obisnuite.
Posibile efecte secundare si contra indicatii
Sunt cunoscute si anumite efecte secundare in ceea ce priveste tratamentul cu botox. Pot aparea anumite dureri de cap, simptome asemanatoare racelii, greata sau vedere in ceata, dureri faciale sau umflarea zonei afectate. Aceste efecte nu sunt asemanatoare tuturor pacientilor, depinde de organismul si starile fiecaruia in parte.
Insa, nu este recomandata utilizarea botoxului in cazul in care ai o infectie in zona in care ar trebui sa te injectezi, esti insarcinata sau ai afectiuni neurologice. Aceste lucruri pot aduce complicatii.
Vedete desfigurate din cauza botoxului
Tot mai multe vedete apeleaza la acest truc pentru a se mentine tinere. Cu toate ca sufera baba la frumusete, rezultatele nu sunt mereu asa cum ar trebui. La Hollywood sunt tot mai celebre desfigurarile din cauza folosirii in exces a botoxului
Nicole Kidman, Priscilla Presley, Meg Ryan, Cher si Mickey Rourke sunt doar cativa dintre cei care opteaza pentru astfel de tratamente. Un episod celebru in ceea ce priveste injectarea cu botox a fost in momentul in care campioana olimpica la gimnastica, Ana Porgras, a facut declaratii cu privire la acest lucru: „Normal ca mi-am pus botox, ce, am facut gimnastica degeaba? Nu am silicoane si vreau sa lamuresc faptul ca nimeni nu a platit pentru mine, eu primesc o renta destul de mare din partea Federatiei si nu am nevoie sa fiu intretinuta.”, a explicat fosta gimnasta pentru Cancan.ro.
Vezi si:
http://www.tabu.ro/cele-mai-folosite-masti-naturale-pentru-tenul-uscat/
http://www.tabu.ro/ce-trebuie-sa-faci-inainte-de-fiecare-machiaj/
http://www.tabu.ro/cele-mai-folosite-masti-naturale-pentru-ten-gras/