Tabu
HEALTH

Doar 1 din 10 persoane știe că această băutură poate să provoace cancer

Nimic nu pare să aibă un gust mai bun decât un pahar de vin, băut seara, după o zi lungă. Se întâmplă de multe ori, însă, să sorbi paharul dintr-o înghițitură. Foarte greșit, cred specialiștii, care cred că acest obicei ne pune sănătatea în pericol. Mai exact, poate provoca mai multe tipuri de cancer, spun medicii.

Uimitor, nu? Ei bine, potrivit unui sondaj realizat de Alcohol Health Alliance UK (AHA) pe 2.000 de subiecți, oamenii habar nu aveau cât de dăunător poate fi alcoolul pentru organism.

Cercetătorii au analizat atitudinea oamenilor fată de băuturile alcoolice. Și numai 10% dintre participanții la studiu știau că alcoolul poate provoca cancer. Între timp, 16% dintre aceștia erau conștienți de consecințeșe consumului moderat de alcool.

„Este nevoie să creștem urgent gradul de conștientizare al consumatorilor de alcool”, a declarat expertul AHA pentru prevenirea cancerului, profesorul Linda Bauld, pentru HuffPost UK. „Etichetarea băuturilor alcoolice cu mesaje de avertizare care să clarifice legătura dintre alcool și cancer ar fi o metodă foarte bună”.

Cercetările anterioare au arătat că vinul alb consumat în mod regulat poate crește riscul apariției cancerului de piele cu 14%, iar consumul unei băuturi alcoolice pe zi ar putea conduce la cancer de sân. În general, consumul de alcool a fost strâns legat de apariția a cel puțin șapte tipuri diferite de cancer, potrivit Societății Americane de Cancer.

Pentru a preveni apariția cancerului, medicii recomandă limitarea consumlui de alcool la o singură băutură pe zi, pentru femei, și două, pentru bărbați.

ARTICOLE SIMILARE

Trenduri periculoase pentru îngrijirea dinților, răspândite pe Tik Tok

Andreea Damian

Consumul de sucuri ar putea să crească riscul unei morți premature, în special la femei

Andreea Damian

Incredibilele beneficii ale unui pui de somn

Andreea Damian

Carmen Brumă: 5 sfaturi ca să nu te îngrași în post

Andreea Damian

Cum modifică smartphone-ul și tableta creierul copilului?

Andreea Damian

Câtă cofeină este prea multă? Ce se întâmplă când o consumi în exces

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu