Tabu
BEAUTY

Dr. Maria Kant: “O problemă a coloanei vertebrale se răsfrânge asupra întregului organism”

Se poate spune că dr Maria Kant este o persoană care îţi ia durerile cu mâna. Nu numai pentru că este expertă în chiroterapie, practică pe care de altfel a introdu-s-o în România, ci şi pentru că este “senzitivă”, o persoană care ştie să lucreze cu corpul energetic al pacientului, îndrumându-l cu blândeţe către vindecare.

– Ce înseamnă, pe scurt, chiroterapia?

Se referă la o serie de manevre care se efectuează manual pe coloana vertebrală, pentru a reaşeza vertrebrele cu discurile deplasate. E suficient ca vertrebra de deasupra şi cea de dedesubt să se deplaseze 0,1 mm şi discul începe să apese pe nerv. Rezultatul? Circulaţia să înrăutăţeşte, şi spre membru şi spre organele interne – de aceea vorbim de patologie vertrebogenă. Restabilind, prin manevrele acestea, funcţia coloanei, a segmentului afectat, practic se reface funcţia tuturor celorlalte.

– Adică, o durere de spate nu vine niciodată singură…

O problemă a coloanei vertebrale se răsfrânge asupra întregului organism. Sunt afectaţi şi nervul şi vasele de sânge şi muşchiul. Pentru cei care lucrează la birou e un dezastru. Ei stau câte zece ore la calculator. Poziţia condiţionată le deplasează vertrebrele cervicale. Dacă segmentul acesta e afectat, poţi să suferi de dureri de cap, ameţeli, stări de anxietate, depresive, tulburări de vedere, zgomote în urechi, surditate. La tineri, zgomotul acesta în urechi poate apărea şi dispărea, e semnalul că nu este ceva în regulă cu coloana cervicală. Din cauza circulaţiei mai proaste spre creier suferă şi tot sistemul endocrin.

– Majoritatea dintre noi suntem obligeţi să stăm la calculator. Ce putem face pentru a preveni problemele de coloană?

Sportul e răspunsul, orişicare, nu e obligatoriu să-l practici de performanţă: poţi să faci un tenis de masă, badminton, poţi să găseşti un fel de sport după sufletul tău, practicat măcar o dată, de două ori pe săptămână. Eu am făcut cândva gimnastică şi baschet, dar tot ceea ce am învaţăt eu la lecţiile acestea de gimnastică curativă la facultate, kinetoterapie, am pus în aplicare toată viaţa. 15 -20 de minute,  în fiecare zi, dimineaţa, fac exerciţii fizice de întreţinere, pentru fiecare zonă: gât, torace, zona lombară, picioare. În felul acesta îţi pui organismul în funcţie. Păcat că nu se arată la televizor, nu se duce o propagandă de întărire a corpului. N-ar mai fi oameni bolnavi, le-ar fi mai uşor să stea toată ziua pe scaun.

– Multe femei suferă de infertilitate. Există vreo legătură între problemele la coloană şi fertilitate?

Este. Dacă impulsul de la coloană, din partea lombosacrală, nu ajunge ritmic în organele noastre –  şi partea sacrală la femei e foarte des traumatizată, mai ales de căzăturile din copilărie – sunt afectate uterul, menstrualţia, ovarele, trompele. Nu vorbim acum de inflamaţii, de răceli, ci de ceea ce depinde de coloană. Problema aceasta e şi la bărbaţi, cu prostata. Prostata e normală, nu are nimic, la tineri, dar funcţia e scăzută. De ce? Fiindcă impulsul de la coloană nu ajunge până la prostată ritmic. Eu am întâlnit pacienţi tineri care n-au putut să se căsătorească din cauza aceasta, fiindcă aveau tot timpul dureri la organe. După ce s-a reparat coloana vertrebală, băieţii s-au însurat; aveau din nou încredere în ei. Cine nu se jenează dacă ceva nu merge bine în corp? Infertilitatea are însă mai multe cauze.

– Ce înţelegi dvs printr-un stil de viaţă sănătos?

Ideal ar fi ca toată lumea, măcar jumătate de oră, în fiecare zi,  să facă o plimbare la aer curat. Dar nu avem timp. Să meargă de la serviciu acasă pe jos, să pună circulaţia în mişcare. Cine o face? Nimeni. Ar fi bine dimineaţa să facem o gimnastică măcar 15 de minute, pentru a echilibra funcţia tuturor muşchilor. Ce să vorbim despre alimentaţie? Să nu fie exagerări. Se poate mânca orişice, dar să fie doze mici. Chiar şi carne, se poate mânca, dar nu în cantităţi mari. Criteriul cel mai bun e: cu ce te simţi tu mai bine! Ai mâncat carne în copilărie? Mănâncă şi acum! Dar nu tone! Pentru că atunci când vă îngrăţaţi, toată grăsimea apasă pe coloana vertebrală.

– Apropo de alimentaţie, care este, după dumneavoastră, cea mai bună metodă de slăbit? Majoritatea femeilor îşi doresc să mai scape de câteva kilograme…

Toate cercetările ştiinţifice din ultimii ani au confirmat că slăbitul e în mintea omului, dar dacă te gândeşti tot timpul: “Să slăbesc, să slăbesc!” şi mănânci întruna, atunci nu te ajută nimic! Dar există o metodă străveche: băi cu bicarbonat de sodiu, care favorirează eliminarea toxinelor şi intensifică arderile. Baia trebuie să fie la 37-39 grade, în care se adaugă 200 grame de bicarbonat de sodiu – nu costă atât de mult precum toate tratamentele sofisticate. Zece zile faceţi şi, chiar după o singură baie, se observă schimbarea. Asta nu exclude exerciţiile fizice, alimentaţia nu prea abundentă. Cum a slăbit Demis Roussos? Din fiecare farfurie scotea câte trei-patru linguri. A ajuns la doza normală şi a slăbit. Mai e metoda din planul energetic. Lucrăm mental! Când mâncaţi, luaţi-o ca o joacă. Vă uitaţi la mâncare, o băgaţi în gură şi spuneţi în gând: “Tot ce mănânc arde în corpul meu! Nimic nu se depune!” Eu aşa am slăbit, de la 96 de kg am ajuns la 70. Se poate! Principalul e să nu vă gândiţi tot timpul la mâncare.

ARTICOLE SIMILARE

Alimentatia de sarbatori – ce sa faci ca sa nu te ingrasi

Cum să-ți protejezi pielea în timpul verii

realitatea

ARTĂ VEGANĂ: „Peruci” din fructe, legume și flori

Ciocîrlan

Secretul siluetei Juliei Jianu

Trucuri de machiaj pentru ten gras

realitatea

Tratament rapid pentru varice – Metoda la care a apelat Anca Lungu

1 comentariu

Scrie un comentariu