Sa experimentam delicii noi! Daca dulceata de ceapa deja s-a banalizat, sa mergem si in alte directii. Astfel, gama de dulceţuri “Topoloveana” fără zahăr adăugat şi fără conservanţi a fost îmbogăţită cu două produse originale. Pentru prima dată în România, topinamburul şi cătina sunt utilizate ca ingredient principal în dulceţuri, în beneficiul sănătaţii consumatorilor, aceste două ingrediente fiind recunoscute pentru calităţile lor terapeutice. Daca, despre catina stim mai multe, topinamburul -in ciuda numelui exotic – este o leguma relativ comuna, asemanatoare oarecum cu gulia. La suprafata, floarea ne aminteste ca e inrudit cu floarea soarelui. Sub pamant, insa, sunt tuberculii care ne intereseaza, asemanatori cu cei de cartofi. Tpinamburul mai e cunoscut si sub denumiri ca “nap porcesc” sau “pere iernatice”.
Dulceaţa de cătină fără zahăr adăugat şi fără conservanţi este o dulceaţa în care fructele de cătină sunt păstrate integral, sâmburii de cătină trebuie striviţi în dinţi, pentru că aceştia conţin 18-20% ulei. Cantitate netă produs /borcan: 260 gr. Conţinut produs finit: 68% cătină, 32% suc concentrat de măr. Calităţi nutritive: Fructele de cătină au un conţinut atât de bogat în vitamine, încât pot fi considerate adevărate polivitamine.
Dulceaţa de topinambur fără zahăr adăugat şi fără conservanţi este o dulceaţă în care topinamburul se regăseşte sub forma de cubuleţe. Cantitate netă produs / borcan: 270 gr. Conţinut produs finit: 70% topinambur, 30% suc concentrat de măr.
2 comentarii