Daca printre cocktail-urile tale preferate se numara si Mojito, atunci cu siguranta iti va placea reteta noastra de vara si vei savura placinta Mojito cu menta, branza si covrigei.
Reteta noastra este pentru 16 portii, iar timpul de pregatire este de aproximativ 60 de minute.
Ingrediente:
- 250g pesmet din covrigei sarati pisati
- 5 linguri de unt
- 250g crema de branza
- 100g zahar
- 2 lamai verzi (limete)
- 3 linguri frunze de menta tocate marunt
- 400ml frisca pentru ornat
Mod de preparare:
- Amesteca untul cu pesmetul de covrigei.
- Cu pasta obtinuta tapeteaza o tava rotunda de tort in care ai pus folie de plastic.
- Amesteca crema de branza, zaharul si menta cu mixerul.
- Adauga sucul de limeta in amestecul de branza.
- Adauga frisca, omogenizeaza si intinde amestecul peste blat.
- Lasa la congelator cateva ore.
- Scoate placinta din congelator, scoate-o din tava si pune-o pe un platou. Presara deasupra, pe margine, un strat uniform de pesmet de covrigei si orneaza cu felii subtiri de limeta.
Vezi si:
http://www.tabu.ro/desert-de-vara-budinca-din-cirese/
http://www.tabu.ro/gustare-racoroasa-pentru-vara-rosii-umplute/
http://www.tabu.ro/un-desert-racoritor-prajitura-cu-mere/