Unul dintre marile beneficii ale lucratului de acasa este comoditatea si atmosfera relaxanta pe care o regasesti, in cele mai multe cazuri, doar in locul tau personal. Faptul ca poti sa iti decorezi si sa iti amenajezi propriul birou intr-un spatiu optim pentru lucru personal, este cea mai tare senzatie intalnita.
Pentru a avea productivitate maxima chiar la tine acasa, trebuie sa stii cum sa iti organizezi spatiul si cum sa amplasezi fiecare piesa de mobilier, astfel incat mediul de lucru sa nu fie afectat de haos, lumina slaba sau de obiecte incomode.
Idei de amenajare a unui birou ideal pentru munca de acasa
- Accesabilitate
Este foarte important ca biroul sa fie aerisit si, cel mai important, sa ai acces la toate punctele cheie: scaun, birou, imprimanta, biblioteca etc. Pentru ca se intampla, atunci cand il mobilezi, sa iti dai seama la final ca te afli intr-un labirint, cel mai bine este sa iti marchezi punctele pe o foaie.
- Facilitate
Pentru ca atunci cand lucrezi nu trebuie sa iti pierzi concentrarea de la munca, este foarte important sa ai la indemana cele mai frecvente obiecte cu care lucrezi. Creeaza un spatiu accesibil si usor de utilizat cu ajutorul unui mobilier de birou modular. Alege un mobilier cu sertare si rafturi unde sa amplasezi documentele, pastreaza un loc pentru pozitionarea cosului de gunoi si o lampa care sa iti lumineze lectura de seara.
- Comoditate
Beneficiul lucrului de acasa este confortul, pe care in nici intr-un alt spatiu nu il vei gasi. Alege un scaun de birou confortabil, care sa iti sustina spatele si sa iti ofere posibilitatea de a lucra cat mai lejer posibil. De asemenea, amplaseaza un fotoliu cozy, in care sa iti delectezi lecturile.
- Luminozitate
Lumina este un factor influentator cand vine vorba de concentrare. Cea mai buna lumina este cea venita direct de la soare. Amplaseaza biroul in apropierea unei ferestre si completeaza spatiu cu cateva lampi de birou. Este un stimul foarte important pentru productivitate.
- Spatialitate
Solutia pentru a avea mai mult spatiu este sa optezi pentru un birou modular, care sa iti permita sa le amplasezi dupa bunul plac si in functie de parametrii dimensionali. Incepe cu piesele voluminoase si termina cu finisajele: obiectele de decor si instrumentele de lucru.
Sursa foto: http://www.hgtv.com