Tabu
HEALTHSlider

Endometrita | Care sunt simptomele și când trebuie să vă adresați medicului

Endometrita este o patologie încă necunoscută publicului larg. Endometrita este o inflamaţie a mucoasei uterului. De regulă, în cazul endometritei, infecţia se extinde şi la trompele uterine, şi la ovare, cauzând anexita. De endometrită suferă, în principal, femeile de vârsta fertilă. Care sunt factorii de risc ale acestei afecțiuni? Cum se manifestă? Ce tratamente pot fi folosite pentru a o trata?

Afecțiunile ginecologice afectează organele genitale interne ale femeii, cum ar fi ovarele, uterul, vaginul și trompele uterine. Ele pot afecta, de asemenea, vulva. Unele boli afectează în mod specific endometrul, căptușeala internă a uterului. Specialiștii vorbesc însă de endometrioză și cancerul endometrial, dar mai puțin de endometrită.

Ce este endometrita?

Endometrita este o inflamație a mucoasei interioare a uterului , adică a endometrului. Poate afecta toate straturile uterului. Uterul este de obicei aseptic. Cu toate acestea, mișcarea microbilor din colul uterin și vagin poate duce la inflamații și infecții.

Endometrita: care sunt cauzele?

Între 60 și 70% din infecțiile endometriale sunt cauzate de bacterii aerobe, adică microorganisme care se înmulțesc în prezența oxigenului și anaerobe, adică cele care trăiesc fără oxigen. Acești germeni sunt în principal streptococi din grupul B (și anume Staphylococcus epidermidis și Enterococcus spp), peptostreptococi (adică Bacteroides spp și Prevotella spp) și bacterii gram-negative (cum ar fi Escherichia coli). Germenii cu transmitere sexuală, cum ar fi chlamydia, pot provoca, de asemenea, endometrita.

Această boală poate apărea și după naștere. În acest caz, se numește endometrită postpartum. În această situație, factorii de risc sunt ruperea membranelor, inclusiv pierderea de apă, travaliul prelungit sau o naștere prin cezariană. Endometrita poate apărea, de asemenea, după un avort.

Care sunt simptomele endometritei?

Endometrita se manifestă prin:

  • febră
  • Durere abdominală
  • Sângerarea în afara menstruației
  • Scurgere vaginală abundentă, mirositoare și cu aspect neobișnuit
  • Frisoane
  • Dureri de cap
  • stare generară de rău
  • Tahicardie

Diagnosticul acestei infecții se bazează pe un examen clinic și ginecologic. Medicul ia un tampon vaginal pentru a identifica germenii care pot provoca endometrita. De asemenea, se poate face un test de sânge pentru a măsura numărul de celule albe din sânge, care de obicei cresc din cauza infecției.

Cum se tratează endometrita?

Endometrita se tratează cu antibiotice. Pentru pacienții cu endometrită moderată până la severă și/sau pacienții cu endometrită după o operație de cezariană sunt recomandate antibiotice intravenoase. Dacă această infecție endometrială este cauzată de un germen cu transmitere sexuală, partenerul pacientului va trebui, de asemenea, tratat. Dacă boala apare după întreruperea sarcinii sau naștere, resturile placentare responsabile de endometrită ar trebui îndepărtate.

ARTICOLE SIMILARE

Lady Gaga, fără machiaj și cu blugi rupți pe scena Premiilor Oscar 2023 – VIDEO

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 2 iunie!

realitatea

Despre această forță a naturii numită Dolly Parton și de ce vă recomand „Dolly Parton’s Heartstrings”

Dora Constantinovici

Polițiștii britanici, pe urmele unui hoț care seamănă leit cu Ross din Friends

Andreea Damian

Ce trebuie să știi despre microneedling pentru căderea părului

Andreea Damian

Bebelușii pot înțelege conceptul de a număra chiar mai devreme de vârsta de 14 luni

Andreea Damian

Scrie un comentariu