Zvonurile despre plecarea lui Wintour din fruntea Vogue au început să circule la finalul lui 2008. Mulți n-au pus asta pe seama sufocării pe care o exerciă Anna și a stitlului ajuns repetitiv, ci spun că această schimbare s-ar datora exclusiv pierderilor comerciale.
Totuși, Wintour le cere fotografilor cu care lucrează să îi arate toate cadrele făcute (de obicei, fotograful face selecția) – nivelul de control a obosit revista, care reciclează aceeași listă scurtă de modele și de fotografi coordonatori. Primele pagini au intrat într-o formulă predictibilă și plictisitoare: celebrități pozând pe un fond neutru, care, cu un strop de Photoshop, ajung irecognosicibile și au expresii crispate.
Capetele de acuzare ale Condé Nast sunt cam aceleași ca în cazul fostului redactor-șef Vogue, Grace Mirabella, care a părăsit postul la 59 de ani: revista a devenit previzibilă și a pierdut o parte din public în favoarea unor publicații nou-venite. Lui Wintour i s-a mai reporșat că Vogue s-a apropiat prea mult de zona tabloidă, în comparație cu fotografiile și imaginile istorice pe care le oferea în urmă cu câțiva ani.
Există Viață după Vogue? Citește în numărul de martie al revistei Tabu