Tabu
LIFESTYLESlider

Femeile stau la coadă la toaletă mai mult decât bărbaţii şi asta n-ar trebui să fie tabu

Doamnelor, ştiţi cozile imense la care trebuie să stai mereu când mergi într-un loc public la toaletă? Nu vi se pare,  chiar vă petreceţi mai mult timp stând în faţa băilor pentru femei decât sexul opus.

Cumva, indiferent de situaţie, că e film sau spectacol, concert în aer liber sau o seară în club, restaurant sau cârciumă, în faţa toaletei pentru femei este mereu coadă. Şi e frustrant mai ales pentru că majoritatea domnilor au senzaţia că suntem mocăite şi nu reuşim să ne organizăm. În realitate lucrurile stau aşa din cauza diferenţelor de gen, prejudecăţilor şi a faptului că această temă este în continuare o discuţie tabu. Studiile recente arată că femeilor le sunt necesare, în medie, 90 de secunde la toaletă faţă de bărbaţi cărora le ajunge jumătate din timp, 40 de secunde.

S-a făcut şi un sondaj iar 59% dintre femei au spus că trebuie să stea la coadă la toaletă în timp ce doar 11% dintre bărbaţi au spus acelaşi lucru. Asta se întâmplă şi pentru că de obicei femeile au mai multe haine, mai multe accesorii şi uneori (mai des decât bărbaţii) femeile au şi copii mici de care sunt nevoite să aibă grijă. Folosim toaleta mai des şi pentru că avem nevoi speciale în privinţa produselor de igienă intimă.

În dispunerea toaletelor, arhitectura are şi ea partea ei de vină pentru cozile formate. Mărimea spaţiului în care se află toaletele pentru femei este egală cu cea în care sunt repartizate toaletele bărbaţilor (şi în majoritatea cazurilor şi numărul vaselor este egal) când de fapt, femeile ar avea nevoie de încă o treime din spaţiu pentru evitarea cozilor.

În SUA, spre exemplu, abia în 2011 femeile au început să aibă acces la toaletele din apropierea locului în care se vota din incinta Camerei Reprezentanţilor aflată în interiorul clădirii Congresului SUA – atunci când s-a instaurat regula băilor unisex. Până în acel moment ele trebuiau să traverseze practic toată clădirea.

S-a vehiculat deci, la un moment dat, ideea că pentru a evita cozile lungi, cel mai potrivit lucru ar fi ca toată lumea să instaleze toalete unisex – ştiţi, ca în Ally McBeal. Doar că în film, acela era un spaţiu în care toată lumea se cunoştea cu toată lumea. În cazul toaletelor publice intervine o altă problemă, anume faptul că există deja destule incidente neplăcute cu hărţuirea sexuală în public şi nimeni nu poate garanta că într-un spaţiu atât de intim şi de izolat nu se pot întâmpla şi lucruri neplăcute. Şi practic uite aşa, ne vom învârti în cerc, pe loc, aşteptând la coadă, în timp ce ne batem colegele de suferinţă la cap şi rupem uşile să ajungem primele la baie căci deşi este dovedit deja prin studii că avem nevoie de mai mult timp pentru a utiliza toaleta, nimeni nu pare să ia problema în serios.

ARTICOLE SIMILARE

Cum ajută evaluarea psihologică a cuplului în stabilirea diagnosticului de infertilitate?

Tabu Tabu

Nomazii digitali, interziși în cafenele

Andreea Damian

Femeia Rac – personalitate în funcţie de zodiac!

Prostitutia – un drept?

realitatea

Impozitarea cărnii roșii ar putea salva multe vieți – potrivit noilor cercetări

realitatea

PELINEL si BOUREANU sunt despartiti de 2 luni!

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu