Frumusetea poate fi gasita in orice zona a lumii. Ce face ca satele din Maramures sa fie mai interesante si mai frumoase decat peisajele urbane sunt lipsa de stres pe care o emana imaginile lor.
Zonele urbane, au avantajele lor – tehnologii avansate, locuri de munca mai bine platite, diversitatea activitatilor de relaxare sau de distractie – insa sunt coplesite de oameni stresati, suparati, cu probleme foarte mari, agravate de stilul de viata in continua miscare.
Satele, in schimb, adapostesc oameni care prefera sa pastreze traditia stramoseasca in locul tehnologiilor de ultima ora, iar stilul de viata este, cu siguranta, unul mai putin stresant decat cel de la oras.
In Maramures, copiii sunt obisnuiti de mici cu traditiile si portul popular, iar acest lucru ii educa si ii face si pe ei, la randul lor, sa duca mai departe traiul pe care l-au avut stramosii lor, unul mai curat si mai lipsit de rautate.
Bucurati-va de natura
Natura ne uimeste de fiecare data daca avem rabdarea sa o privim si sa o ascultam. Bucurati-va de fiecare moment al zilei si al noptii si de frumusetea lor. Rasaritul ne invaluie cu lumina lui mangaietoare, pranzul este mult mai frumos la umbra unui copac, linistea dupa amiezii ne ajuta sa ne relaxam, apusul ne aduce calmul, iar noaptea este atat de profunda sub un cer instelat incat nici nu simti oboseala acumulata.
Despre Sorin Onisor
Sorin si-a descoperit dragostea fata de fotografie in 2003, cu ajutorul unui prieten care i-a facut cadou un aparat Kodak mic, pe film. Nascut si crescut la sat, artistul surprinde prin fotografiile sale puritatea satelor romanesti si a oamenilor de acolo, departe de tehnologii avansate si zumzetul oraselor.
Prin lucrarile sale, Sorin Onisor, va va purta inapoi in timp pentru a descoperi o Romanie frumoasa, arhaica, in care satul romanesc se pastreaza nealterat, pur si original.
Intr-un interviu, fotograful a declarat ca: “satele romanesti sunt probabil tot ce mai avem autentic si mai frumos, in tara asta. Atat satele, locuitorii lor cat si peisajele care inconjoara aceste sate, sunt ceva propriu poporului roman si Romaniei si care lipseste cu desavarsire in cea mai mare parte a Europei si mai ales in vestul acesteia.”
Din 2009, Sorin Onisor a creat workshop-uri de fotografie, in care participantii pot invata de la el aceasta arta si pot explora meleagurile romanesti.
Foto: Sorin Onisor