Frittata cu cartofi
…Ma tot uit de doua zile la reteta de frittata cu cartofi.
Azi mi-am luat inima in dinti si am facut-o. Pe frigul si zapada de afara, e
binevenita.
Ingrediente (pt 8 portii):
500 gr cartofi, taiati in cuburi cam de 1 -2 cm
2 linguri ulei
Sare si piper dupa gust
8 felii de sunca bacon taiate gros
8 oua
1 cana de cascaval ras
1 legatura de patrunjel tocat proaspat (sau amestec marar si patrunjel)
Citeva fire de ceapa verde sau 1 fir de praz tocate marunt
1 cana smintina
Preparare:
Incalziti cuptorul la mediu.
Intr-un castron amestecati cartofii, uleiul, sarea si piperul. Transferati
intr-o tava si coaceti cartofii pina sint patrunsi (circa 30 min). lasati-i sa
se raceasca.
Dati focul la cuptor la mare si asteptati sa se incalzeasca.
Intr-o tigaie prajiti sunculita pina devine crocanta, apoi scoateti-o pe
servet de hirtie sa se scurga de grasime. Tocati sunca dar pastrati 2 linguri
pentru a presara pe deasupra la sfirsit.
Intr-un castron bateti bine ouale cu sare si piper, turnati apoi aproape tot
cascavalul cascavalul, verdeata si ceapa. Pastrati din cascaval si verdeata ca
sa presarati pe deasupra cind e gata. Amestecati sunca cu cartofii din tava,
apoi turnati amestecul de ou pe deasupra. Acoperiti cu folie de aluminiu.
Coaceti la cuptor circa 6-10 minute.
Serviti imediat cu smintina.
ADRIANA PARISSI este scriitor si gastronom, corespondent
special in Statele Unite.
1 comentariu