Tabu
LIFESTYLEWhat's hot

Frittata cu cartofi / RETETA de weekend (FOTO) de la Adriana Parissi

Frittata cu cartofi
…Ma tot uit de doua zile la reteta de frittata cu cartofi.
Azi mi-am luat inima in dinti si am facut-o. Pe frigul si zapada de afara, e
binevenita.

Ingrediente (pt 8 portii):

500 gr cartofi, taiati in cuburi cam de 1 -2 cm

2 linguri ulei

Sare si piper dupa gust

8 felii de sunca bacon taiate gros

8 oua

1 cana de cascaval ras

1 legatura de patrunjel tocat proaspat (sau amestec marar si patrunjel)

Citeva fire de ceapa verde sau 1 fir de praz tocate marunt

1 cana smintina

Preparare:

Incalziti cuptorul la mediu.

Intr-un castron amestecati cartofii, uleiul, sarea si piperul. Transferati
intr-o tava si coaceti cartofii pina sint patrunsi (circa 30 min). lasati-i sa
se raceasca.

Dati focul la cuptor la mare si asteptati sa se  incalzeasca.

Intr-o tigaie prajiti sunculita pina devine crocanta, apoi scoateti-o pe
servet de hirtie sa se scurga de grasime. Tocati sunca dar pastrati 2 linguri
pentru a presara pe deasupra la sfirsit.

Intr-un castron bateti bine ouale cu sare si piper, turnati apoi aproape tot
cascavalul cascavalul, verdeata si ceapa. Pastrati din cascaval si verdeata ca
sa presarati pe deasupra cind e gata. Amestecati sunca cu cartofii din tava,
apoi turnati amestecul de ou pe deasupra. Acoperiti cu folie de aluminiu.
Coaceti la cuptor circa 6-10 minute.

Serviti imediat cu smintina.

ADRIANA PARISSI este scriitor si gastronom, corespondent
special in Statele Unite.

ARTICOLE SIMILARE

Bucureștiul dansează: Noaptea Dansului, cel mai mare eveniment de dans din Capitală, are loc pe 26 august

Tabu Tabu

Cămășile: un fashion statement sau un mod de a fi confortabil?

Tabu Tabu

Cum scăpăm de durerile sindromului premenstrual

realitatea

BBC: Silicon Valley permite existența piețelor de sclavi online

Dora Constantinovici

Stefan Banica Jr., dezvaluiri despre LOGODNA cu Lavinia Parva!

Top 10: cele mai bogate vedete care nu mai sunt în viață

1 comentariu

Scrie un comentariu