Tabu
HEALTH

Funcționează în realitate ceaiurile pentru stimularea lactației?

Alăptarea este un proces natural care poate deveni dificil pentru mamele aflate la primul copil. Informația insuficientă și stresul că nu au suficient lapte pentru micuții lor le pot determina să pice în capcana completării cu lapte praf, scăzând altfel secreția de lapte matern.

Proaspetele mămici fac eforturi disperate pentru a menține lactația și apelează de cele mai multe ori la ceaiuri care să le stimuleze producția de lapte.

Ceaiurile de stimulare a lactației au devenit foarte populare în rândul mămicilor, fiind foarte ușor de procurat de la farmacie sau plafar. Acestea au în conținutul lor extracte de fenicul, anason sau chimen, foarte aromatice.

Dar cât funcționează în realitate aceste băuturi? Specialiștii dețin răspunsul. De fapt, nu există nicio bază științifică în spatele acestor ceaiuri, totul ține mai mult de autosugestie, potrivit experților Women’s Health.

Julie Lamppa, o moașă certificată la o clinică din Statele Unite, susține că aceste ceaiuri nu stimulează de fapt lactația. Ea susține că studiile care arată că ceaiurile ajută la creșterea aportului de lapte sunt realizate pe eșantioane mici. De altfel, siguranța plantelor din conținutul acestor ceaiuri pentru mamă și copil nu este încă foarte clară.

Ceaiurile de lactație includ, de obicei, schinduf, despre care se crede că stimulează lactația. Dar, din nou, nici acest lucru nu este demonstrat în totalitate. Schinduful poate acționa ca și estrogen în organism, de aceea trebuie consumat cu moderație. În sarcină este interzis consumul lui, deoarece poate declanșa contracții.

Plantele sau remediile naturiste sunt cele mai la îndemână metode, însă nu tot ce este natural este și sigur sau eficient. Există o gamă de plante care pot dăuna nu doar lactației, dar și sănătății bebelușului. Chiar dacă unele dintre ele sunt bune pentru stimularea lactației, există riscul să nu fie sigure pentru bebe: rădăcinile de rubarbă, anasonul stelat, aloe vera, lemnul dulce, valeriana, rădăcina de angelică, cătina, busuiocul.

Deși ceaiurile pentru stimulare a lactației sunt considerate „safe”, este important să nu exagerați. Acestea pot avea efecte secundare, cum ar fi arsurile la stomac sau dureri abdominale. În unele cazuri, urina copilului poate avea un miros dulce. Acest lucru nu e grav, dar este un semn clar că mama trebuie să modereze consumul de ceai. Pentru a vă stimula producție de lapte, specialiștii recomandă adesea hidratarea.

ALAPTARE EXTREMA! Ce face o mama cu cei trei copii ai ei!

ARTICOLE SIMILARE

Carmen Brumă: 3 greșeli pe care le faci în Postul Paștelui și care duc la îngrășare

Andreea Damian

Dacă n-ai băut apă de la robinet zilele astea – fie ești cu PSD-ul, fie paranoic

Dora Constantinovici

“Daruieste timp, doneaza sange” pe 09, 10 si 11 Octombrie!

realitatea

TOP 10 fructe și legume vedete în luna septembrie

Andreea Damian

Cele 9 vaccinuri de care au nevoie adulții

Andreea Damian

10 plante medicinale cu activitate antivirală

Andreea Damian

Scrie un comentariu