PAOLA TOVAR este o actrita columbiana care se descurca de minune si in bucatarie, ceea ce imaginile urmatoare dovedesc cu prisosinta! Pofta buna!
RETETA: Pui cu legume (Ajiaco)
Ingrediente: 2 linguri de unt, 1 lingurita de piper de Cayenne, 2 lingurite de chili, 1 ceapa taiata fin, 1 cana de supa de pui, 100 grame de porumb dulce, 2 radacini de yucca taiate marunt, 3 cesti de lapte, sucul de la o lamaie verde, 500 grame de carne de pui tocata cubulete.
Preparare: Carnea de pui se rumeneste in unt, apoi se scoate pe o farfurioara. |n oala cu unt topit si zeama de la pui, se pun ceapa, usturoiul si condimentele, lasandu-se la calit 2-3 minute, apoi se adauga supa de pui, laptele, porumbul, yucca si carnea de pui deja prajita. Se lasa la fiert la foc mic, timp de 30-40 de minute. Cand se raceste, se drege cu sucul de la o lamaie verde. Se serveste cu felii de paine prajita, eventual unsa cu pasta de usturoi.
Poveste: Mancare traditionala in Columbia, unde Ajiaco bogotano este, mai degraba, o supa, in Mexic sau, mai ales, in Cuba ea este pregatita ca o tocana cu multe legume, care reflecta caracterul multietnic al insulei: porumb, cartofi, patate, manioc si piper de la amerindieni, dovlecei si gulii de la spanioli, yam de la africani. Bauturi recomandate: Columbia nu este renumita pentru vinuri, insa tarile vecine da. De aceea, e preferabil sa se opteze pentru un vin alb de calitate din Chile – Chardonnay Varietal de la Misiones de Rengo, cu arome proaspete de piersici si note de citrice, sau din Argentina – cupajul de Semillon cu Sauvignon Blanc de la Astica, dezvoltand o minunata aciditate.
…Pui cu legume pregatit in sanii goi de PAOLA TOVAR!