Tabu
HEALTHSlider

Gel dezinfectant | Iată de ce este indicat să eviți să-l folosești la plajă

Pe măsură de varianta Delta a Covid-19 devine dominantă în România, este indicat să respecți în continuare măsurile de protecție: distanțare socială, spălarea mâinilor cu apă și săpun, igienizarea mâinilor cu gel dezinfectant. Aveți grijă, gelul hidroalcoolic trebuie însă utilizat cu precauție sau chiar interzis pe plaje.

Acum face parte din viața noastră de zi cu zi. De câteva luni, gelul hidroalcoolic a devenit esențial pentru a lupta împotriva răspândirii Covid-19. Îl luăm peste tot cu noi: la serviciu, în supermarket, în mijloacele de transport în comun și chiar în vacanță. Dar acum, această soluție de alcool extrem de concentrată ar trebui folosită cu mare atenție pe plaje.

Risc de iritații și/sau arsuri

Când vă frecați mâinile cu gel hidroalcoolic, trebuie să vă asigurați că acestea nu sunt umede, deoarece altfel alcoolul își va pierde eficacitatea și poate provoca iritații. Soluțiile care conțin peroxid de hidrogen pot reacționa exoterm cu apa și pot deveni iritante. Cu toate acestea, la plajă, este greu să nu înoți și să rămâi uscat!

Potrivit dermatologilor, nu există contraindicații pentru expunerea la soare pentru geluri și soluții de bază. „Componentele sale nu sunt nici foto – toxice , nici foto – sensibilizante”, spun experții citați de Femme Actuelle. Pe de altă parte, evităm cu orice preț produsele parfumate care, desigur, miros bine, dar pot provoca pigmentări ale pielii după expunerea la soare. „Riscăm ceea ce numim dermatită de farmec, o arsură caracteristică cauzată de reacția acestor substanțe pe piele cu soare. În mod clar, dezvoltăm inițial o arsură, pielea este roșie și iritată, apoi pata capătă o pigmentare maro care poate dura ani de zile”, avertizează doctorul Marta Frieyro, dermatolog spaniol, potrivit El Mundo.

Pentru a evita toate riscurile, Societatea Franceză de Dermatologie îi sfătuiește pe turiști să își schimbe soluțiile hidroalcoolice cu săpun solid. „Aceasta este o modalitate bună de a elimina virușii de pe suprafața pielii, dar amintiți-vă că, în timp ce săpunul solid este încă eficient în apa de mare, săpunul lichid nu are practic niciun efect.”

ARTICOLE SIMILARE

6 semne că-ți lipsește vitamina D

Andreea Damian

Noua ciumă digitală – travel shaming

Andreea Damian

De ce merită să aștepți și să consumi dovleacul de toamnă – iarna

realitatea

Atitudinea conteaza. Cum inveti sa iei atitudine?

realitatea

Mădălina Ghenea, pe perfuzie! Strigăt disperat de pe patul de spital

Andreea Damian

Povestea cu bani și deloc miraculoasă a nămolului din Techirghiol

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu