Tabu
LIFESTYLE

Grapefruit – fructul paradisului

Cine nu a simţit, măcar o dată, gustul bitter-amărui, inconfundabil, al grapefruit-ului? Consumat în stare crudă, suc, compot sau dulceaţă, grapefruit nu mai este un “fruct interzis” pentru români. Haideţi să vedem ce alte întrebuinţări i se mai dau acestui fruc polivalent:

– Consumul de grapefruit i se atribuie de către unii medici, în timpul tratamentului medicamentos, rolul de “amplificator” al efectului medicamentelor ( cu anumite excepţii );

– Reglează funcţionarea bilei, fiind indicat în litiazele biliare;

– Bogat în vitamina C, nu ar trebui să lipsească din dieta hepaticilor;

– Recomandat pentru obezi în curele de slăbire;

– Din coaja interioară, albă, se obţine, prin rafinare, o substanţă de 1500 de ori mai dulce ca zahărul, folosită în unele preparate tonice;

– Prin fermentaţie, se obţine un oţet alimentar cu o aromă deosebită şi chiar vin, printr-un procedeu bine controlat;

– Uleiul extras din sâmburi este un puternic antiseptic, fiind folosit chiar în compoziţia săpunului chirurgial.

Reţetă – Grapefruit copt (4 porţii – 10 minute)

Necesar: 2 grapefruit-uri

                  8 linguriţe de zahăr (preferabil de trestie)

                  4 linguriţe unt sau margarină

Taie fructele pe jumătate. Cu vârful cuţitului scoate sâmburii şi apoi taie pe lângă fiecare felie interioară. Presară câte două linguriţe de zahăr pe fiecare jumătate. În mijloc aşază câte o linguriţă de unt sau margarină. Pune-le la cuptorul cu microunde timp de 4 minute. Serveşte-le calde.

Acest material a fost preluat din arhiva revistei “Bucătăria pentru toţi”! Mai multe detalii pe www.bpt.ro

ARTICOLE SIMILARE

Cum sa iubesti si sa urasti in acelasi timp aceeasi persoana

realitatea

BORCEA si PELINEL – planul lor secret!

Lovitură DEVASTATOARE pentru Antena 1. Cheloo, scandal URIAŞ

3 site-uri cu surprize pentru cei mici

realitatea

Cum să supraviețuiești unei nunți în familie

realitatea

Cum stii daca esti un VAMPIR ENERGETIC

Scrie un comentariu