Rețelele de socializare au fost asaltate cu zeci de poze în care clădiri istorice impresionante sunt îmbrăcate în glicină, mov sau albă. Acesta a fost și motivul pentru care a apărut o nouă hartă pentru București a florilor și anume Harta Glicinelor.
Diana Roibu, creatoarea Hărții Magnoliei, a explicat faptul că nu există nicio legătură între cele două hărți. Cea a glicinelor a fost creată independent de cea a magnoliilor, doar că împart aproximativ același design, tot cu pin-uri, de data aceasta în culorile mov și alb.
„A apărut acum Harta Glicinelor, vă mulțumesc că mi-ați semnalat. Tot un google maps, tot cu pinuri-colorate (mov și alb, în funcție de culoare), și short linkul e identic cu magnoliile, și pagina. Adică fix aceeași poveste, înlocuiește magnolii cu glicine și aia e. Harta Magnoliilor înseamnă multe lucruri, tot ce am zis mai sus, dar nu e nici vreo idee creață, nici vreun concept creativ, nu e ceva unic și de nereplicat. Există de multă vreme o droaie de hărți, pentru muzee, gropi, reciclare, toalete publice, orice.
Acum a apărut Harta Glicinelor și n-avem nicio legătură, dar înțeleg confuzia. Aș vrea să felicit pe cea/cel căruia i-a venit ideea, știu că e un demers de pe urma căruia beneficiem toți, că-s alte puncte de reper pentru culoare și frumos”, a fost explicația dată pe pagina de Facebook Harta Magnoliilor.
Același lucru a fos explicat și pe pagina de Facebook Harta Glicinelor:
„Trebuie să clarificăm un lucru: pagina aceasta nu este asociată în niciun fel cu #HartaMagnoliilor. Este o inițiativă separată cu scopul de a împărtăși cu voi frumusețea unui copac cu flori și anume glicina. (…) Nu este o pagină a unei singure persoane, ci a tuturor celor care întâlnesc pe drum o glicină. Așa că, dacă sunteți în această situație, nu ezitați să-mi trimiteți o locație și o poza (sau mai multe) și le voi adăuga.”
Vezi AICI harta care îi poate purta pe bucureșteni pe străzile împodobite cu glicină!
Sursa: Tabu.RO