Tabu
HEALTH

Hipertensiunea arterială: 4 moduri de a o regla în mod natural

Hipertensiunea nu este inevitabilă, chiar dacă este adevărat că tinde să crească odată cu vârsta: colagenul este mai puțin bine reînnoit, iar vasele devin și ele mai puțin flexibile. Înainte de vârsta de 50 de ani, ea exprimă foarte des o îmbătrânire a organismului care se înscrie într-un context de „prea mult”: prea multă mâncare nedorită înghițită din mers, prea multe preparate procesate sărate și dulci, prea mult sedentarism, de asemenea mult stres.

Practică un sport de anduranță

„Sportul de anduranță este un adevărat medicament pentru a lupta împotriva tensiunii ”, explică dr. Victoria Ceaikovski, medic de medicină sportivă, potrivit Femme Actuelle. Inima se va obișnui să se contracte mai bine, vasele să se dilate mai bine pentru a transporta sângele. Acest antrenament este benefic pentru tensiunea în repaus și în timpul efortului, dar este nevoie de cel puțin 6 luni de antrenament regulat pentru a obține efecte de durată.

Dacă nu ai mai practicat sport de mult, cel mai bine este să faci un control la medicul tău. Un test de stres îți va permite să evaluezi cea mai potrivită activitate și să vizezi cu precizie ritmul cardiac care trebuie atins în timpul antrenamentului.

Mersul cu bicicleta, înotul, mersul rapid sau canotajul, joggingul sau Zumba, toate sunt bune, atâta timp cât mișcările sunt adaptate articulațiilor tale. Nu e nevoie să țintești epuizarea, ritmul corect al neputinței de aer este cel care îți permite să vorbești (puțin), dar nu să cânți, trebuie să transpiri și tu puțin, dar să nu devii „tot roșu”. Sesiuni de 20, 30, 40 sau 50 de minute in functie de disponibilitate, de 3 sau 4 ori pe săptămână.

Redu consumul de sare

Schematic, sarea determină o creștere a volumului de sânge care circulă în artere și o creștere a tensiunii arteriale. „Este cu atât mai marcat dacă rinichii funcționează mai puțin bine din cauza îmbătrânirii: apa și electroliții sunt mai puțin bine eliminați”, precizează dr. Éric Lorrain. C

Nu este suficient să elimini sarea, ci mai degrabă să controlezi ingredientele și să crești aportul de legume, despre care studiile arată că sunt benefice pentru tensiune și vasele de sânge. Poți urma o dietă DASH (pentru Dietary Approach to Stop Hypertensiunea) sau o dietă mediteraneană (mai puțin restrictivă).

Ia suplimente cu magneziu

Ori de câte ori ești stresat, tensiunea arterială crește și magneziul se scurge în urină. Cu cât scade mai mult magneziul, cu atât suntem mai puțin protejați împotriva stresului și oboselii, brusc tensiunea este susceptibilă să se lase dusă punctual sau durabil. Pentru a limita deteriorarea stresului asupra arterelor, ideal este să urmezi cure regulate cu magneziu în timp ce crești aportul alimentar zilnic. „Cu cât magneziul celular este mai mic, cu atât este mai mare tensiunea arterială”, spune dr. Kathy Bonan.

Pentru a completa cu magneziu în dietă, consumă semințe oleaginoase (migdale, semințe de floarea soarelui, alune de pădure, nuci de Brazilia, susan), aproximativ 1 mână/zi. .

Urmează un program fito

Medicina pe bază de plante are mai multe niveluri de acțiune farmacologică: poate acționa asupra stresului și ritmului cardiac, precum și asupra volumului și reglarea apei și electroliților.

„Când se descoperă hipertensiune arterială ușoară, este foarte posibil să începeți cu un program fito (și cu măsuri dietetice), mai degrabă decât cu medicamente de sinteză: într-un context de stres ridicat, este necesar să pariați pe păducel; în caz de retenție de apă, folosim duoul orthosiphon-piloselle; dacă tensiunea arterială crește după 60 de ani, adăugăm ginkgo biloba, iar pentru hipertensiunea cu risc cardiometabolic crescut nu ne putem lipsi de măslin”, spune dr. Éric Lorrain.

Păducelul calmează sistemul nervos simpatic și inima. Orthosiphon și piloselle sunt diuretice. Ginkgo biloba protejează împotriva îmbătrânirii sistemul cardiovascular (oxigenant, vasodilatator). Măslinul are proprietăți specific hipotensive, reglând în același timp rezistența la colesterol și la insulină.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Controalele medicale de primavara – sursa ta de sanatate pentru intregul an

realitatea

Apa cu bicarbonat de sodiu, noua „tendință” în materie de sănătate. Care sunt riscurile

Andreea Damian

De ce femeile japoneze sunt mereu fresh si in forma?

realitatea

Poluarea aerului îmbătrânește plămânii mai repede

Andreea Damian

Cum să oprești sforăitul? Urmează aceste 10 sfaturi!

Andreea Damian

Afecțiunea urechii pe care o putem căpăta după înot

Andreea Damian

Scrie un comentariu