Au multe proteine, foarte putine grasimi, sunt prietenoase cu mediul si usor de crescut. Dezavantajele: au sase picioare si, pentru multi dintre noi, sunt ultimele chestii pe care le-am dori intr-o farfurie. Acestea sunt insectele preparate, iar cativa studenti de la Imperial College London jura ca ele constituie hrana viitorului.
“In vest, exista un tabu legat de consumul insectelor. Acestea au conotatii negative care nu sunt reale – oamenii le considera murdare, scarboase si periculoase”.
Dar studentii sunt hotarati sa demonstreze ca taratoarele scarboase pot ajunge intr-o zi in supermarketuri daca vor fi tratate astfel incat sa nu semene cu niste insecte. Asa ca, facand echipa cu studentii de la o scoala de maestrii bucatari, au transformat bietele insecte in delicatese cu arome si gusturi deosebite.
“Am facut pateu de lacusta (carne de lacusta, tofu si susan), paine de greier (pasta de tomate, busuioc, faina de greier), spuma de omida (nimfa de omida combinata cu frisca) sau crochete prajite de greier care seamana la gust cu carnatii”.
Pofta buna!