Acest text a fost preluat și distribuit de numeroase persoane, devenind viral pe rețelele de socializare și nu numai. Textul prezintă destinul tragic al unui om născut în anul 1900. O poveste care dă de gândit în această perioadă, în care trebuie să stăm mai mult în case, pentru a opri pandemia de coronavirus, în care relațiile sociale au fost afectate, școala s-a mutat în fața unui calculator…
Este un exerciţiu de imaginaţie, util pentru a înţelege situaţia actuală. Așadar, imaginează-ți că te-ai născut în anul 1900.
Când ai împlinit 14 ani începe Primul Război Mondial, care se termină când tu împlinești 18 ani. 22 de milioane de oameni și-au pierdut viețile în acel război.
Mai târziu, în același an, apare pandemia Gripei Spaniole, care durează până tu împlinești 20 ani. 50 de milioane de oameni și-au pierdut viețile în acea pandemie. Da, 50 de milioane.
Când tu împlinești 29 de ani începe Marea Depresie. Șomajul urcă la 25% iar producția mondială scade cu 27%. Asta durează până tu faci 33 de ani. Țările aproape că se prăbușesc, odată cu economia.
Când tu împlinești 39 de ani începe Al Doilea Război Mondial. Până tu împlinești 45 de ani, 75 de milioane de oameni își pierd viețile în acel război.
Când tu împlinești 50 de ani începe războiul koreean. Alți 5 milioane de oameni mor.
Când tu împlinești 55 de ani începe războiul din Vietnam, care durează 20 de ani. 4 milioane de oameni mor în acel război.
Când tu faci 62 de ani începe Criza Rachetelor din Cuba, un punct de cotitură în Războiul Rece. Viața, așa cum o știm, ar fi trebuit să se termine atunci. Doar leadershipul de calitate ne-a scăpat atunci.
Când tu faci 75 de ani, în sfârșit se termină Războiul Rece.
Gândește-te un pic la toți oamenii care s-au născut în anul 1900. Cum au reușit să treacă prin toate acele lucruri?
Și acum gândește-te când tu erai copil, în 1985, și nu înțelegeai cum bunicul tău de 85 ani nu înțelege cât de grea e școala pentru tine sau ce rău se poartă un coleg de clasă cu tine…
Și totuși oamenii aceia au trecut prin atâtea!…
Să încercăm să ne păstrăm o perspectivă corectă asupra situației. Haideți să fim cu toții mai buni, să ne iubim aproapele și să ne ajutăm unii pe alții.