Tabu
HEALTH

Ingredientul din înghețată care este periculos pentru sănătate 

Înghețata este desertul favorit al verii. Puțini știu însă că unele sortimente de înghețată sunt un adevărat pericol pentru sănătate.

Potrivit unui studiu, ingredientele care dau înghețatei consistența netedă, pufoasă, pot provoca anumite boli inflamatorii cronice, scrie Science.org. 

Cercetătorii vorbesc și de riscul apariției bolilor metabolice și a inflamației intestinale, în cazul în care în înghețată se găsesc doi emulgatori utilizați în alimentele procesate.

Deoarece în înghețata din comerț se găsesc o mulțime de chimicale, este indicat să o prepari acasă, din ingrediente naturale. Însă, pentru că este mai simplu și, de multe ori, mai delicios, poți cumpăra înghețată din comerț, dar cu atenție. Este important să citești cu atenție eticheta și să alegi sortimente cu cât mai puține E-uri și ingrediente al căror nume nu îți sunt cunoscute. O înghețată curată trebuie să aibă cât mai multe ingrediente naturale, de calitate.

Specialiștii spun că emulgatorii din înghețată întrerup bariera dintre sistemul imunitar și microbiom. Emulgatorii sunt niște compuși asemănători detergentului care se transformă într-un amestec neted, cremos, exact așa cum este nevoie în compoziția înghețatei.

De asemenea, aceștia perturbă bariera dintre sistemul imunitar și flora intestinală. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Interzicerea avortului poate avea consecințe grave asupra sănătăţii femeii

Andreea Damian

Alimentația în timpul postului

Andreea Damian

Cele trei modalități prin care se transmite coronavirusul. Una îi îngrijorează cel mai mult pe specialiști

Andreea Damian

Vitamina C face mult mai mult decât să-ți întărească sistemul imunitar – 3 beneficii care te-ar putea surprinde

Andreea Damian

6 sfaturi pentru a-ti mentine picioarele sanatoase

realitatea

Chimioterapia în vremuri de pandemie

Andreea Damian

Scrie un comentariu