Perierea are scopul nu numai de întreținere a părului ci și de a-l proteja de impuritățile din mediul înconjurător. Perierea părului îi înlesnește capacitatea de a se regenera, de a se așeza estetic și de a dezlipi firele de păr unele de altele, conferind volum părului.
Iată cum trebuie să-ți periezi părul pentru a avea o podoabă capilară lucioasă și suplă.
- Folosiți o perie de păr cu peri naturali pentru a distribui uniform uleiurile naturale și pentru a proteja firul de păr.
- Periați-vă cu capul în jos. Cu cât ajunge mai mult sânge în capul tău, cu atât mai mult vor fi stimulate capilare din scalp. Periți-vă părul de la vârfuri la rădăcină, timp de 3-5 minute. Apoi vă ridicați capul și îl periați de la rădăcină la vârf.
- Descălciți părul cu un pieptene mare, cu dinții rar. Apoi periați părul normal.
- Periați-vă părul de mai multe ori pe zi, pentru a-l păstra curat pentru a evita iritarea scalpului.
- Înainte sau după periaj, vă puteți masa scalpul timp de câteva minute. Masajul poate stimula fluxul de sânge către rădăcinile firelor de păr, dar și glandele sebacee.
Ce beneficii uimitoare aduce perierea părului în fiecare zi
Previne căderea părului
Periatul frecvent al părului poate ajuta la prevenirea căderii părului. Atunci când vă pieptănați, stimulați capilarele de pe sclap, ceea ce ajută la circulația sângelui de la nivelul firelor de păr. Astfel, sângele transportă oxygen la rădăcinile firelor de păr, întărindu-le și stimulând secreția sebuumului.
Întărește părul și îl face mai strălucitor
Când vă periați părul, redistribuiți uleiurile naturale care îl ajută să se mențină puternic și strălucitor. De asemenea, va împiedica uscarea sa, deoarece sebuumul contribuie la menșinerea umidității natural a părului.
Curăță părul
Pare incredibil, dar prin perierea părului este ca și cum ați folosi un șampon uscat. Eliminați murdăria și particulele de mizerie care ajung pe scalp sau se prind în păr, oferindu-i un aspect curat natural fără a fi nevoie să-l spălați.
3 comentarii