Tabu
BEAUTY

Îngrijirea pielii: 6 produse de evitat atunci când vă expuneți la soare

 

Așa cum există produse de înfrumusețare esențiale de folosit vara (cum ar fi crema de protecție solară, evident), există altele pe care nu ar trebui să le folosești sau, cel puțin, să le eviți. Acesta este mai ales cazul dacă intenționați să vă relaxați la soare și să obțineți acel bronz mult dorit. 

Cu toate acestea, indiferent dacă stați în oraș sau plecați spre plajă, este esențial să vă adaptați rutina de frumusețe la cerințele sezonului pentru a vă menține pielea sănătoasă, strălucitoare și protejată. 

Retinol

Să începem cu cel mai important: retinolul. Produsele de îngrijire a pielii care conțin retinoizi, cum ar fi retinolul și tretinoina, sunt produse puternice care oferă multe beneficii, cum ar fi luminozitatea pielii, reducerea hiperpigmentării, estomparea aspectului ridurilor și reducerea cicatricilor de acnee. Cu toate acestea, nu ar trebui să le folosiți în timpul verii sau când plănuiți să stați la soare pentru perioade lungi de timp. Retinoizii pot crește sensibilitatea pielii la lumina soarelui, crescând riscul de arsuri solare și de deteriorare a pielii. Pentru lunile mai calde, este deci mai bine să optați pentru produse mai blânde, precum acidul hialuronic sau ceramidele, pentru a vă asigura că pielea este protejată.  

Fondurile de ten și a corectoarele

Aceasta poate fi o întrebare dificilă, dar ar trebui să evitați fondurile de ten și corectoarele cu acoperire completă în timpul verii. Pot părea soluția ideală pentru a obține o piele fără cusur, dar se pot dovedi problematice atunci când sunt expuse la lumina soarelui. Aceste produse conțin adesea formule groase care pot înfunda porii și pot capta transpirația, ceea ce duce la erupții acneice, iritații și congestie a pielii de la căldură. În plus, pentru că sunt foarte acoperitoare, pot crea o barieră la suprafața pielii, care o împiedică să respire și să-i regleze temperatura în mod eficient. În combinație cu expunerea la soare, acoperirea produselor de bază poate exacerba riscul de înfundare a porilor și erupții cutanate termice. În schimb, vă recomandăm să optați pentru alternative mai ușoare, respirabile, cum ar fi cremele hidratante colorate, cremele BB și corectoarele ușoare. Și dacă puteți găsi unele care includ SPF, chiar mai bine. 

Acizi exfolianți

Acizi precum acidul glicolic, acidul lactic, acidul mandelic, acidul tartric și acidul salicilic sunt ingrediente puternice iubite pentru capacitatea lor de a exfolia, reînnoi și care luminează pielea. Cu toate acestea, utilizarea acestor acizi în lumina directă a soarelui poate crește semnificativ sensibilitatea pielii la razele UV, crescând riscul de arsuri solare și de deteriorare a pielii. Deoarece acești acizi acționează prin îndepărtarea stratului exterior de celule moarte, ei fac pielea mai vulnerabilă la penetrarea UV. Evident, aceasta nu este o problemă în timpul iernii. Dar atunci când sunt expuse la lumina soarelui fără o protecție adecvată, aceste ingrediente pot face pielea predispusă la iritații, inflamații și chiar hiperpigmentare. 

Rimel care nu este rezistent la apă

Din punct de vedere tehnic, acest rimel nu vă va deteriora genele sau pielea. Cu toate acestea, dacă nu ați învățat încă din experiență, folosirea rimelului nerezistent la apă vara poate deveni rapid un faux pas de frumusețe. Când temperaturile cresc și nivelul de umiditate crește vertiginos, transpirația și umiditatea pot duce la curgerea rimelului. Rimelul rezistent la apă, pe de altă parte, formează o barieră de protecție în jurul genelor, care rezistă la umiditate, asigurând că machiajul ochilor rămâne intact toată ziua. 

Ulei de bergamotă, ulei de lămâie și ulei de portocale… și toate uleiurile esențiale de citrice

În timp ce uleiurile de citrice pot avea proprietăți de luminozitate și răcire, ele cresc și sensibilitatea pielii la soare. Aceste uleiuri conțin compuși care fac pielea mai susceptibilă la reacții fototoxice atunci când sunt expuse la razele UV, care pot duce la arsuri solare, vezicule și hiperpigmentare. Prin urmare, cel mai bine este să evitați produsele de îngrijire a pielii care conțin uleiuri de citrice în timpul verii. 

PHA, BHA și AHA

La fel ca acizii de exfoliere, PHA (polihidroxiacizi), BHA (beta-hidroxiacizi) și AHA (alfa-hidroxiacizi) au proprietăți de exfoliere a căror utilizare este dăunătoare atunci când sunt expuse la soare. Pe măsură ce promovează schimbarea rapidă a celulelor, ele fac pielea mai vulnerabilă la deteriorarea UV. Prin urmare, cel mai bine este să evitați produsele care conțin acești acizi în timpul verii sau să le folosiți cu moderație și să le urmați cu suficientă protecție solară. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

ELENA de la Mandinga a ramas cu tenul ciuruit de la bube! IMAGINILE groazei!

Fura meserie de la make-up artistul vedetelor

Produsele de înfrumusețare pe care le folosește regina pentru a avea pielea catifelată și la 94 de ani

Andreea Damian

Jennifer Aniston, frumusete cu doar 5 lei

SensoDays lanseaza gama de parfumuri pentru comenzi online

Rutina de frumusețe a lui Reese Witherspoon: 13 minute pentru o piele frumoasă după 40 de ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu