Potrivit experților în beauty, este recomandabil să vă interesați bine de îngrijirea anti-îmbătrânire și antirid înainte de primele semne ale îmbătrânirii pielii.
„Prevenirea este mai bună decât vindecarea”! Aceasta este mantra care trebuie setată dacă vrem să amânăm cât mai mult posibil apariția semnelor îmbătrânirii. Pierderea elasticității, pielea lăsată, primele ridur. Nu este nevoie să așteptați semnele vizibile ale îmbătrânirii pielii pentru a începe să utilizați produse anti-îmbătrânire sau antirid. Cu cât începeți mai repede să vă îngrijiți pielea , cu atât va fi mai bine!
Experții în frumusețe susțin că pielea începe să îmbătrânească în jurul vârstei de 20 de ani și vă sfătuiesc să începeți să preveniți semnele îmbătrânirii dintr-un motiv științific: „Recomand pacienților mei să înceapă să încorporeze produse anti-îmbătrânire încă de la 20, 30 de ani, pentru că atunci pielea noastră începe încet să piardă colagen”, spune dermatologul american Claire Chang potrivit Huffington Post.
În plus față de genetică, pielea noastră suportă consecințele stilului nostru de viață și al mediului înconjurător, fără să ne dăm seama. Razele UV, poluarea, tutunul și stresul au un impact considerabil asupra calității pielii noastre și pot accelera îmbătrânirea pielii.
Cum se previn semnele îmbătrânirii?
Nu este nevoie să vă schimbați deloc rutina de frumusețe de îndată ce ați suflat cele 20 de lumânări! Primul pas în reducerea semnelor de îmbătrânire prematură este utilizarea zilnică a protecției solare, indiferent unde locuiți. Expunerea la soare contribuie foarte mult la procesul de îmbătrânire a pielii. „Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a avea o bună rutină anti-îmbătrânire este să purtați protecție solară și să vă hidratați zilnic”, confirmă dermatologul american Naana Boakye.
De asemenea, trebuie introduse treptat produsele care conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina E sau vitamina C. Naana Boayke și majoritatea experților recomandă mai presus de toate ingredientele active derivate din vitamina A, cum ar fi retinolul, pentru a reduce ridurile fine și lăsarea pielii: „Stresul oxidativ și razele UV joacă un rol important în procesul de îmbătrânire a pielii prin crearea enzimelor care descompun colagenul și elastina, ceea ce duce la hiperpigmentare și riduri. Cremele antirid care conțin derivați de vitamina A pot promova producția de colagen și pot preveni ruperea acestuia”, explică ea.
În cele din urmă, trebuie să acordăm prioritate îngrijirii conturului ochilor de la vârsta de 20 de ani: este cea mai subțire și cea mai sensibilă parte a feței, deci prima zonă care îmbătrânește.