Tabu
CULTURELIFESTYLESlider

Investitorii globali cer KFC, McDonald’s și Burger King să reducă emisiile de carbon

McDonald’s, KFC și Burger King au fost îndemnați să reducă emisiile de gaze cu efect de seră în lanțurile lor de aprovizionare de către o coaliție de investitori mondiali.

Industria de creștere a animalelor este criticată pentru că este unul dintre cele mai mari sectoare industriale ale lumii care nu are un plan care să mizeze pe emisii reduse de carbon. Creșterea animalelor este una dintre principalele cauze ale defrișărilor și poluării apei și este responsabilă pentru 14,5% din emisiile globale de gaze cu efect de seră.

Creșterea îngrijorării datorită faptului că industria neglijează schimbările climatice și nu a reușit să stabilească niște obiective clare privind emisiile – spre deosebire de alte sectoare – a determinat mai mult de 80 de investitori de a provoca proprietarii lanțului alimentar de fast-food și furnizorii de produse lactate să facă ceva concret în privința asta.

“Dacă trebuie să respectăm ambițiile climatice globale stabilite de acordul de la Paris și să asigurăm disponibilitatea și gestionarea durabilă a resurselor de apă globale, atunci brandurile bune la nivel mondial trebuie să ia măsuri concrete pentru a gestiona emisiile din lanțul de aprovizionare și impactul asupra apei” a spus Heike Cosse, de la Aegon Asset Management. “Avantajul investitorilor este acela că acele firme care nu reușesc să facă față acestei provocări se confruntă cu riscuri de reglementare și reputație care pun în pericol sustenabilitatea financiară pe termen lung”.

Industria creșterii animalelor este una dintre principalele cauze ale defrișărilor și poluării apei și reprezintă 14,5% din emisiile globale de gaze cu efect de seră – metan, oxid de azot și dioxid de carbon. Dacă cererea mondială de carne de vită crește cu 95% până în 2050, după cum se preconizează, atunci rezultatele industriei creșterii animalelor ar putea avea consecințe foarte grave.

“Dacă te uiți la următorii 20 de ani, metanul este de peste 80 de ori mai puternic în influența asupra încălzirii planetei decât CO2, astfel încât poluarea animalelor joacă un rol incredibil în devastarea cauzată de schimbările climatice pe care le vedem deja începând de la super-furtuni, inundații, secete și incendii”, a declarat Ian Monroe, șef de investiții la Etho Capital și lector la Universitatea Stanford.

În SUA, majoritatea fabricilor mari de prelucrare a cărnii poluează râuri dar se confruntă cu puține consecințe ale acestor poluări, potrivit cercetărilor efectuate de Ceres, iar industria agricolă a animalelor este exceptată de la raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

În întreaga lume, creșterea animalelor utilizează 83% din terenurile agricole, în ciuda faptului că oferă numai 18% din consumul de calorii, consumatorii din Europa consumând în jur de cinci ori cantitatea recomandată de carne roșie, păsări de curte și produse lactate, potrivit Fairr. Organizația a avertizat anterior că cererea va depăși ceea ce poate fi atins în cadrul “granițelor planetare” și că intensificarea creșterii animalelor nu este sustenabilă, oamenii de știință recomandând oamenilor să adopte diete pe bază de plante.

“În fiecare zi, aproximativ 84 de milioane de adulți consumă alimente fast-food numai în SUA, dar adevărul incomod al alimentelor convenționale este că impactul asupra mediului al produselor din carne și al produselor lactate din sector a atins un nivel nesustenabil”, a declarat Jeremy Coller, fondatorul Fairr și investitorul șef Coller Capital. “Pentru a pune acest lucru în perspectivă, dacă vacile ar fi o țară, ar fi cel de-al treilea cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră din lume”.

El a adăugat: “Alte industrii cu emisii ridicate, cum ar fi mașinile sau petrolul și gazele, încep să stabilească obiective climatice clare și ambițioase, făcând agricultura animalelor unul dintre cele mai mari sectoare ale lumii fără un plan pentru viitor cu emisii scăzute de carbon”.

ARTICOLE SIMILARE

Pommery POP Safari

realitatea

Gina Pistol cere ajutor fanilor. Ce se întâmplă cu nunta

Andreea Damian

LADA FRIGORIFICĂ VS. VITRINA FRIGORIFICĂ: CARE ESTE ALEGEREA IDEALĂ PENTRU TINE?

Tabu Tabu

Sărbătoritul zilei

realitatea

Tendințe deco pentru toamna-iarna 2021-2022

Andreea Damian

Actrita Carmen Galin, in doliu! Plange dupa barbatul care i-a lasat o mostenire uriasa

Scrie un comentariu