Este posibil ca la un punct al relatiei sa se instaleze o uniformitate sexuala plictisitoare, iar lipsa varietatii sa-i deranjeze pe parteneri.
Exista insa alternative surprinzatoare pentru a iesi din astfel de situatii neplacute, multe dintre ele cunoscute de publicul larg, precum jucariile sexuale, introducerea unui al treilea partener, ori sexul la telefon.
Se gasesc in realitatea noastra insa si practici mai putin ortodoxe si morale, care pot avea un succes nebun pentru viata sexuala, bazate pe dominare sexuala. Sa vorbim, deci, despre BDSM.
Ce inseamna BDSM?
BDSM este un termen ce denota o gama larga de practici sexuale, incluzand jocuri de rol, dominare si subordonare sexuala, constrangere, sadomasochism si alte dinamici interpersonale. BDSM este prescurtarea denumirii din limba engleza si inseamna „Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism”.
Scurta istorie a acestei practici de dominare sexuala
Originile BDSM sunt obscure, in timpul secolului IX, existand o serie de ritualuri de flagelare, iar Kama Sutra este una din primele scrieri ce descrie pe larg practicile, explicand in ce zone si ce tipuri de lovituri pot fi aplicate in timpul actului sexual in care este inclus sadomasochism. Exista, de asemenea, consemnari ale unor bordeluri in care se practicau aceste tehnici inca din 1769. Astazi BDSM este practicat in toala lumea in diferite forme si exista si cluburi de profil.
Exista, astfel, locuri speciale pentru aceste practici si chiar petreceri private unde puteti merge impreuna cu partenerul dumneavoastra, iar faptul ca puteti incerca diferite roluri va adauga relatiei noi valente. Ii veti arata partenerului o alta latura, mai salbatica, il puteti lasa sa exploreze cu satisfactie o anumita intensitate a durerii, in functie de nivelul dumneavoastra de sadomasochism, devenind dominanta sau submisiva.
Beneficii ale BDSM -ului
BDSM–ul este considerat de unii asemenea unei practici terapeutice atat pentru individul in sine, cat si pentru viata de cuplu si este marcat de psihologi si sexologi ca fiind o forma de escapada din viata cotidiana ce are la baza sentimentul de vinovatiei de care incercam sa scapam. De asemenea, este un posibil factor de eliminare a stresului, datorita endorfinelor eliberate in timpul actului sexual.
BDSM este practicat in toate straturile sociale si este comun atat pentru barbati si femei heterosexuali si homosexuali.
Simti ca relatia a ajuns in punctul in care are nevoie de condimente puternice? Poate ca o doza de BDSM e raspunsul.