Cele mai gustoase idei in acest sens sunt oferite de faimosul bucatar Jamie Oliver, care, dupa ce a primit pe site-ul sau si pe retelele de socializare numeroase solicitari pentru retete cu buget redus, a venit cu ideea unei carti de bucate total diferite de orice a facut el pana acum. Bestseller-ul international “Economiseste cu Jamie”, disponibil acum si in Romania la Curtea Veche Publishing, te poate ajuta sa cumperi istet, sa gatesti inteligent si sa irosesti mai putin.
“Economisește cu Jamie” contine peste 100 de retete noi concepute si perfectionate de catre Jamie astfel incat sa fie cat mai simple, practice si accesibile. Fiecare reteta a fost conceputa special astfel incat costul pe porție sa fie sub pretul mediu al unui produs de tip fast-food, dar fara a renunta la gustul delicips specific rețetelor lui Jamie.
Toata lumea are nevoie de o reteta fundamentala precum aceasta – e genul de masa de rezerva pe care o pregatesti atunci cand timpul nu-ti este deloc aliat. Un caz in care, pur și simplu, aduni ingrediente ce iți plac foarte mult, apoi doar le rupi, le combini, le asezonezi si le coci. Puiul de aici se prepară super-rapid, lasand cuptorul sa faca treaba mai grea.
Pui sprinten, copt la tava – 4 portii. Durata totala: 1 ora si 10 minute
Ingrediente: 4 rosii mari coapte, 2 cepe rosii, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 6 pulpe superioare de pui dezosate, fara piele, 4 catei de usturoi, ½ legatura de cimbru proaspat (15 g), 1 lingurita de boia afumata, 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri de otet balsamic
Incingeti cuptorul la 180ºC/treapta 4. Taiati rosiile in sferturi si asezati‑le intr-o tava mare de copt sau intr-o tava pentru friptura (aproximativ 25 x 30 cm). Curatati cepele si taiati-le in bucati, apoi indepartati semintele si tocati mare ardeii grasi. Combinati totul in tava, impreuna cu pulpele de pui. Cu latul lamei unui cutit, zdrobiti cateii de usturoi nedescojiti si adaugati-i in tava, apoi desprindeti de pe tulpini frunzele de cimbru si presarati-le deasupra, impreuna cu boiaua. Turnati uleiul, otetul balsamic si asezonati cu un praf de sare si piper. Amestecati totul foarte bine, apoi rasfirati uniform ingredientele in tava, asigurandu-va ca puiul nu e acoperit de legume. Coaceti preparatul timp de 1 ora sau pana cand puiul este auriu si patruns, intorcandu-l si stropindu-l cu sosul din tava de cateva ori pe perioada gatitului. Serviti-l direct din tava, cu o eleganta salata verde alaturi. Poate fi insotit, de asemenea, de putin orez, mamaliga sau o bucata de paine crocanta, care poate absorbi o parte din deliciosul sos.
*Copti intregi, in coaja, cateii de usturoi devin foarte dulci – nu irositi minunatul miez moale: desfaceti coaja si savurati-l!
1 comentariu