MASTERCHEF 2014.
In editia din aceasta seara, finaliștii au avutmare surpriza sa afle ca vor pregati masa pentru propriile familii. Insa ceea ce facea proba și mai palpitanta este faptul ca, in urma unei trageri la sorti, fiecare concurent va gati pentru una dintre familiile adversarilor sai.
Ultima proba din cel de-al patrulea sezon „MasterChef” ii provoaca pe cei mai buni cinci concurenti sa realizeze propria semnatura de chef. Ei vor crea un meniu cu trei feluri, care prin care sa-și demonstreze talentul culinare și abilitatile dobândite de-a lungul acestei competitii, pentru a castiga titlul de MasterChef si marelui premiu in valoare de 50.000 de euro.
Rares Calota, Adriana Obrocaru, Anni “Raj Kapoor”, Irina Bucsa si Jesica Zamfir au fost cei cinci concurenti care se lupta pentru marele premiu in valoare de 50.000 de euro, in timp ce Sorana Bustea, Alexandra Shine, Gabriel Apostol si Maria Dinu au fost eliminati in urma probelor la care i-au supus chefii.
CASTIGATOR MASTERCHEF 2014: Castigatoarea MASTERCHEF 2014, EDITIA 4 este Georgeta Jesica Zamfir, cea mai emotiva dintre toti concurentii ramasi la ora actuala in competitie. Conform fisei sale de prezentare in competitie, Jesica are 28 de ani, este din Ploiesti, e casatorita si are un baietel de doi ani. A plecat in Spania sa faca rost de bani pentru facultate si a ajuns sa stea 7 ani in Sevilla. Provine dintr-o familie modesta, cu inca o sora si un frate, si inceput sa gateasca de mica, de la 10 ani, nevoita fiind sa pregateasca masa in casa. Cat a stat in Spania, a facut curatenie in case timp de un an, apoi s-a angajat ca barmanita intr-o cafenea si dupa ceva vreme a ajuns chiar managerul cafenelei, pe care a administrat-o 3 ani.
CASTIGATOR MASTERCHEF 2014: “Vazand ca sunt capabila sa administrez un local fara ajutorul nimanui, am facut un imprumut si am deschis un magazin acolo. Nu a mers asa cum ma asteptam, asa ca am renuntat la el. Si ne-am decis sa ne intoarcem acasa atunci cand baietelul nostru avea un an si jumatate”, a declarat Jesica in preselectii.
Gateste variat, de la caracatita in stil gallego sau peste in crusta de sare, pana la painici cu stafide si foie gras, paella si alte preparate din zona Andaluciei. Pe langa bucataria din sudul Spaniei, ii place sa combine gusturi din bucataria araba (in special marocana), indiana si braziliana.
Se pricepe si la dulciuri, care ii ies mereu apetisante si gustoase. Odata intoarsa in tara, s-a inscris la facultate, asa ca acum este anul I la Facultatea de Litere, Sectia Engleza – Franceza. Pe parcursul concursului Masterchef, s-a dovedit a fi una dintre cele mai sensibile si emotive concurente.