Cercetătorii de la Universitatea Politehnică din Valencia, Spania, au făcut noi descoperiri interesante cu privire la sosurile de roșii pentru gătit. Studiul sugerează că sosurile de roșii, inclusiv ketchup-ul, ne pot proteja corpul de cancer.
Oamenii de știință au studiat cu atenție roșia și au descoperit că sosurile preparate cresc nivelurile de bacterii sănătoase prezente în intestin. Iar sosul este un excelent probiotic, pentru că rândul lor roșiile au un efect probiotic mult mai bun atunci când sunt gătite sub formă de sos, spre deosebire de consumul lor crud.
Cercetatorii spanioli au analizat modul în care digestia afectează antioxidanții, care sunt responsabili cu protejarea celulelor, prezente în sosul de roșii. S-a descoperit că sosul de roșii gătit este mai bun decât roșiile crude, deoarece gătitul păstrează o substanță chimică numită licopen, care stimulează efectul probiotic și încurajează creșterea bacteriilor sănătoase în intestin.
În cadrul studiului, cercetătorii de la Universitatea Politehnică din Valencia au examinat toate efectele extractelor de roșii pe care le au acestea asupra cancerului gastric, scrie mirror.co.uk. Rezultatele au arătat că au încetinit capacitatea celulelor canceroase de a se răspândi și, în final, au dus la moartea celulei.
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că rezultatele ar putea conduce la realizarea mai multor studii cu privire la prevenirea cancerului la stomac, precum și utilizarea dietei pentru susținerea tratamentelor convenționale pentru cancer.