Kiwi este un fruct ce poate fi consumat în orice anotimp, uşor de curăţat şi procesat în sucuri, salatev sau mâncăruri. Un fruct conţine între 55 şi 75 grame de vitamina C în funcţie de perioada de depozitare. Este un puternic oxidant conţinut de două ori mai multă vitamina E decât aceeaşi cantitate de avocado. Este o sursă importantă de potasiu fără să conţină nici cea mai mică cantitate de sodiu.
Fructul medicament
În medicina populară chineză kiwi este folosit în tratamentul cancerului. Se pare că nu fără succes. Studii recente au demonstrat că acidul ascorbic (vitamina C) previne direct şi indirect apariţia unor forme de cancer.
Un amino-acid prezent în kiwi Arginina, inhibă dezvoltarea adenomului de prostată.
Important de ştiut este că, acest fruct conţine o substanţă organică (Actinidina) care acţionează direct pentru descompunerea proteinelor animale, curăţând astfel tractul digestiv.
Dar kiwi nu este numai un “medicament” pentru trup, ci, datorită substanţei Inositol, este un remediu pentru înlăturarea stărilor de depresie la adulţi, fiind recomandat pentru consum în perioadele de stres.