Tabu
LIFESTYLE

La ce putem folosi o pereche de manusi chirurgicale?

Protectia pare a fi cuvantul de ordine atunci cand vine vorba despre protectia mainilor noastre si tocmai de aceea investim resurse si timp in a descoperi care sunt cele mai potrivite solutii in acest sens. Zi de zi intram in contact cu diverse lucruri, iar mainile sunt cele mai expuse parti ale corpului nostru. De aceea folosirea de manusi chirurgicale devine o necesitate, deoarece aceste produse ne pot proteja de influenta unor factori sau a unor substante care ne-ar face rau in cazul expunerii directe.

Cand este nevoie sa folosesti manusi chirurgicale?

Asa cum le spune si numele, aceste manusi sunt folosite cu precadere in domeniul medical. Ele sunt realizate de cele mai multe ori din latex, un material care permite un grad de elasticitate foarte mare, necesar operatiunilor medicale. Manusile de acest tip sunt sterile si asigura o protectie sporita persoanei care le poarta. Ele imbraca in siguranta fiecare deget in parte, sunt etanse si asigura protectia pana la un nivel mai inalt, pe lungimea mainii. Manusile de acest tip sunt rezistente la rupere si intepare, tocmai pentru a preintampina eventualele accidente.

Aceste manusi sunt proiectate astfel incat sa fie de unica folosinta. Ele nu sunt refolosibile tocmai din cauza faptului ca intra in contact cu substante care ar putea sa pericliteze starea de echilibru a organismului nostru. Daca discutam despre domeniul medical, pericolele sunt chiar mai mari, deoarece discutam despre interventii invazive ce pot avea ca efect infestarea sau contaminarea cu diversi virusi. Scopul manusilor chirurgicale este acela de a proteja si de a tine la distanta acest pericol, astfel incat medicul sa nu aiba de suferit.

Manusile chirurgicale mai pot fi folosite si atunci cand ne ocupam de curatenia casei noastre. Substantele pe care le folosim in fiecare zi pentru a ne pastra casele curate sunt uneori agresive cu pielea. Pentru a reduce efectele nocive si pentru a ne proteja mainile, aceste manusi chirurgicale pot fi folosite fara probleme. Ele nu vor fi afectate de catre aceste substante si nici nu vor permite acestora sa ajunga la suprafata mainii. Rezistenta lor sporita este cea care ne asigura de acest lucru, facandu-ne sa ne putem ocupa in siguranta de curatenia caselor noastre.

Manusile chirurgicale mai pot fi folosite si in cazul aplicarii vopselei de par. Probabil ati vazut cel putin o data cat de nociva poate fi vopseaua de par. Ea decoloreaza hainele si poate produce iritatii locale, atunci cand nu este tolerata de catre piele. Pentru a proteja mainile de vopsea, este indicat sa folosesti manusi de protectie. Acest lucru vizeaza atat protectia la nivel de substanta chimica in sine, cat si protectia din punct de vedere al murdariei, pentru ca stim deja, vopseaua pateaza pielea.De asemenea, pentru zona gatului si a spatelui, poti folori o pelerina, astfel incat pielea sa nu se pateze si sa nu aiba de suferit. Aceasta pelerina poate fi realizata din material textil, insa daca vrei un grad de protectie ridicat, ar trebui sa folosesti o pelerina realizata din material plastic, de tip celofan maleabil, care sa poata urma forma corpului tau.

Manusile de protectie sunt o masura pe care trebuie sa o avem in vedere. Traim intr-o lume in care substantele chimice sunt din ce in ce mai prezente si tocmai de aceea este indicat sa avem grija de noi atat ca tot unitar, cat si local, la nivelul fiecarei parti in parte. Mainile sunt importante. Ele ne asigura realizarea activitatilor zilnice si tot ele sunt responsabile de majoritatea actiunilor noastre. Astfel, pentru maini frumoase dar mai ales sanatoase, este indicat sa porti cele mai bune manusi de protectie, pentru a sti cu certitudine ca esti in siguranta.

ARTICOLE SIMILARE

Cântăreață CELEBRĂ, ACUZATĂ că ar cânta pe o OMLETĂ

Sentință amuzantă pentru braconierul nemilos: instanța îl obligă să se uite la Bambi după gratii

Andreea Damian

SHAKIRA – gravida – a luat o decizie dramatica! Renunta!

realitatea

Mai mulţi spectatori au LEŞINAT în timpul unei piese de TEATRU extrem de ŞOCANTE!

Ziua Internațională a fericirii. Cât de fericiți sunt românii

Andreea Damian

Cu Electrolux poti fi eco-friendly (si) in bucatarie

realitatea

Scrie un comentariu