Recunosc că sunt o fană a bucătăriei libaneze și pornesc de la premisa că nu are cum să nu vă placă labneh-ul. Nu vă sfătuiesc să îi faceți o surpriză iubitului pentru că știu din surse sigure că bărbații nu se dau în vânt după paste de iaurt sau sălățele ingenioase. Dar pentru o seară între fete, nu-i nimic mai delicios. Credeți-mă!
De ce aveți nevoie:
800 de grame iaurt gras
un sfert de linguriță de sare
mentă (proaspătă)
3 linguri de ulei de masline
Pasul 1
Partea neplăcută este că iaurtul trebuie lăsat la scurs o zi. Aveți nevoie de o sită, un bol și o bucată de pânză. Puneți sita deasupra bolului și tapetați-o cu pânza. Turnați iaurtul amestecat cu sare în prealabil și repede la frigider pentru următoarele 24 de ore. Nu uitați să mai scurgeți zerul din când în când.
Pasul 2
Dacă ați avut răbdare, labneh-ul este aproape gata. Amestecați pasta de iaurt rezultată cu menta și uleiuș de măsline și e momentul ca invitatele de sex feminin să sosească.
Poftă mare!
1 comentariu