Tabu
BEAUTY

Laserele – soluțiile terapeutice imbatabile împotriva acneei

Acneea, o problemă contemporană! Încă ne confruntăm cu un număr crescut de cazuri grave, atât în rândul adolescenților, cât și al adulților. Peste 75% dintre cazuri sunt adolescenți cu forme severe, inflamatorii de acnee. Ritmul de viață și alimentația dezordonată și nesănătoasă agravează această patologie, ale cărei consecințe le reversam cu greutate.

Mai mult decât atât, se consideră că peste 80% dintre persoane vor prezenta la un moment dat în viață cel puțîn un episod de acnee/ erupție acneiformă. Din fericire, pe lângă tratamentele convenționale din acnee, în ultimii ani, tehnologia laser reprezintă un real ajutor, fie că vorbim despre leziunile de acnee active, fie că vorbim despre cicatrici, indiferent de forma acestora. Despre cele mai eficiente soluții ale momentului, ne vorbește doctor Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist în cadrul Skinmed, cea mai prestigioasă clinică de dermatoestetica din Europa de Est: „Vestea bună este că, din punct de vedere tehnologic, înregistrăm o evoluție marcantă în domeniul dermatologiei și avem la dispoziție o serie de tehnologii laser și topice pentru tratamente locale minim invazive, cu controlul complet al leziunilor de acnee. Laserul în acnee este acum utilizat pentru toate formele active, adesea în combinații de tratament, la indicația medicului specialist și se poate interveni atât asupra leziunilor active, cât și asupra urmelor, precum semnele roșii/pigmentate sau cicatricilor deprimate. Medicul este cel care decide protocolul de tratament. Terapia cu laser se adresează atât leziunilor active de acnee, cât și cicatricilor. Rezultatele apar imediat după procedura, nu există reacții adverse importante, vindecarea fiind rapidă, iar efectul menținându-se mult timp”, precizează ea.

Ce tipuri de lasere există pe piață și care sunt indicațiile pentru fiecare?

Ce tratezi cu Laserul Clear Skin? Acest laser diminuează flora de tip Propionibacterium acnes prin alterarea membranei celulare bacteriene. Se reduce, de asemenea, activitatea glandelor sebacee, care secretă sebum în cantitate mai mică, mai fluid. În același timp, el provoacă o reacție de vindecare, cu sinteză de colagen și elastină, corectând cicatricile postacnee. Lungimea de undă utilizată în aceasta e dedicată acțiunii asupra glandei sebacee cu reorganizarea epidermului și drenajul acesteia, reducerea secretiei de sebum și efect antiinflamator. Procedurile nu sunt dureroase, iar pacientul se poate întoarce la activitățile zilnice pentru că pielea nu a fost afectată și nu are nevoie de o perioadă de vindecare.

Ce tratezi cu laserele de tip vascular?

Semnele roșii sunt tratate cu ajutorul laserelor de tip vascular, cu o lungime de undă dedicate absorbției la nivelul microvascularizației precum, Vbeam Pulsed Dye Laser. Acesta este un laser care nu are efecte adverse, nu „iradiază”, nu provoacă arsuri. Este folosit de peste 15 ani în tratarea diferitelor afecțiuni vasculare, însă tehnologia actuală și modelele mult îmbunătățite oferă eficacitate și siguranță pentru tratamentele diferitelor afecțiuni, cum ar fi rozaceea. Procedura nu necesită pregătirea anterioară a pacientului, provoacă doar cu un mic disconfort local sau o ușoară senzație de căldură. Restricțiile ulterioare sunt limitate și se rezumă la cel mult 1-2 zile post tratament.

Ce tratezi cu laserele ablative?

Semnele reziduale ale cicatricilor sunt corectate cu ajutorul laserelor de rejuvenare precum Clearlift sau laserele ablative precum laserul CO2. Laserele de remodelare sunt inductori ai proceselor noastre fiziologice, cu activare celulară, dar fără a induce suferință și recuperare în tegumentul de suprafață. Nu există timp de recuperare, pielea nu se înroșește sau exfoliază și poate fi făcut în pauză de prânz! Laserele ablative asociază efectul termic stimulator cu minimă ablație, pentru acestea existând un timp de recuperare de 5-6 zile în care pielea este roșie și se va exfolia. Este de preferat pentru cicatricile profunde.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să eviți iritațiile pielii produse de purtarea măștilor de protecție

Andreea Damian

Cum arată „femeia ideală” în 11 țări diferite

Andreea Damian

Parfumul TRENDS by Adina Buzatu for her – De la controversa la eleganta

7 produse de îngrijire a pielii care sunt de fapt mai puțin utile decât credeam

Andreea Damian

Secretul remodelării corporale al vedetelor Kim Kardashian şi Demi Moore

Protecție pentru piele uscată

realitatea

Scrie un comentariu