Se amesteca bine un ou crud cu doua linguri de rachiu de cereale, cu doua linguri de vin rosu si cu doua linguri de suc proaspat de mere. Se fierbe timp de 3 minute amestecul si apoi se depoziteaza la rece. Se bea cate un paharel inainte de mesele principale, timp de 3 – 4 zile.
Vinul rosu contracareaza efectele unor mancaruri grase – mai ales al grasimilor animale – si previne infarctul si accidentele vasculare.
Flavonidele continute in vin inlatura radicalii liberi si oxidantii care provoaca imbatranirea prematura si alte boli grave, asigurand in acelasi timp o protectie naturala impotriva agentilor degenerativi.
Dupe ultimele cercetari, vinul, prin mineralele pe care le contine, asigura un nivel corespunzator al hormonilor estrogeni care previn pierderea calciului si a magneziului, fragilizarea oaselor, osteoporoza.
Frunzele de vita de vie au proprietati astringente, tonifica pielea si o protejeaza si, de asemenea, tonifica vasele sanguine. Pentru tratarea si prevenirea celulitei se fac cataplasme din frunze de vita de vie oparite si racite, care se aplica pe locul afectat, sub pansament, si se tin cateva ore.
Infuzia si decoctul din frunze de vita amelioreaza afectiunile circulatorii, diareea, hemoragiile uterine si tulburarile de menopauza. Sucul proaspat extras din frunze de vita catifeleaza pielea.
Seva de vita de vie este un leac traditional, cunoscut si aplicat de mii de ani. Se recolteaza din ramurile si coardele de vita taiate in lunile de primavara. Se bea pe stomacul gol pentru detoxifierea organismului si pentru eliminarea pietrelor de la rinichi si fiere.
Seva de primavara are calitati vindecatoare si antibiotice, daca este aplicata pe rani si ulceratii ale pielii. De asemenea, picurata in ochi, cu picurator steril, previne si trateaza conjunctivita si alte afectiuni oculare.