Leonard Miron, una dintre vedetele TVR, a ales să se despartă de locul său de muncă după 20 de ani, cumva forţat de împrejurări. “Să nu uitaţi că ‘poponarul’ vorbeşte 4 limbi străine şi ‘homolăul’ are masterat şi doctorat”, a fost reacţia din urmă a prezentatorului tv.
Din informaţiile Libertatea, se pare că în TVR a început o anchetă împotriva sa, deoarece, în urma contestării examenului de evaluare, a obţinut un punctaj mult mai bun. În urma reevaluării, Leonard Miron a obținut cel mai mare punctaj în rândul vedetelor. Nota lui s-a mărit cu 27 de puncte, de la 61,38 la 88,50 de puncte.
Acesta a explicat pe blogul său, leonardmiron.com, care au fost motivele care au dus la demisie. “De ce? Pentru ca m-am plictisit să mă justific de ceea ce fac in pat in fata unei adunaturi de falsi jurati cu pasapoarte europene dar mentalitate de gulag. Ei da, si ce dacă iubesc cu aceeasi pasiune de mai bine de 10 ani acelasi barbat ? Nu pot urma modelul unei celebritati din TVR care-si schimba soţii la fel de des ca si simpatiile politice, nu e genul meu…si nici treaba mea. Fiecare cu ce-i al lui…si eu sunt fericit cu ceea ce am”, a scris Miron.
Acesta a adăugat: “Dar cred ca ar fi cazul sa nu se uite ca ‘poponarul’ vorbeşte vreo 4 limbi straine, ca “homalaul” are un masterat, un doctorat si vreo 3 diplome prin buzunare, ca “pidosnicul” chiar stie sa lucreze intr-o echipa de televiziune si sa faca performanta. Inexplicabil, precum piramidele sau unele cazuri sociale de la evaluare, este faptul ca ‘bulangiul’ este bun să fie chemat când nu vrem să cheltuim bani din deviz sau cand nimeni nu vrea sa incerce marea cu degetul sau cand am uitat ca trebuie sa faca cineva şi emisiunea cu pricina. Scuze pentru invectivele folosite; erau doar citate din managerii în viata si in functie”.
Leonard Miron a încheiat: “E o etapa normală, dureroasă dar obsinuita…nu e un capat de tara…pentru nimeni.Evident ca in Dreptul Muncii nu este nicaieri mentionata notiunea de “demisie fortata”….suntem in Romania, nu in Marea Britanie, mi-ar spune cineva. Si tot evident ca s-ar putea crea un precedent…. Mai greu, dar nu imposibil”.