Artistul vizual britanic Sacha Jafri a decis să ofere banii obținuți în urma vânzării operei sale celebre Journey of Humanity, estimată la 30 de milioane de dolari, unor organizații caritabile dedicate sprijinirii copiilor din țările sărace.
Fragmente din cea mai mare operă de artă din lume vor fi scoase la vânzare în cadrul unor licitații organizate în Dubai pentru a strânge milioane de dolari ce vor fi, ulterior, donați copiilor din țările defavorizate, conform declarației făcute de artistul de origine britanică Sacha Jafri.
Journey of Humanity (Călătoria Umanității) măsoară 1980 de metri pătrați. Fresca a fost împărțită în 70 de fragmente pentru a putea fi vândută în cadrul mai multor licitații, organizate în decursul următorilor doi ani. Fragmentele multicolore au fost deja expuse pe pereții luxosului hotel Atlantis din Dubai.
Sacha Jafri a lucrat la această frescă de dimensiunea a două terenuri de fotbal chiar în hotelul Atlantis, unde a locuit de-a lungul carantinei impuse în timpul pandemiei la începutul anului trecut.
Scopul vânzării operei este de a strânge cel puțin 30 de milioane de dolari pentru a-i dona unor inițiative educaționale și sanitare dedicate copiilor din țările subdezvoltate.
„Nu vreau ca asta să fie o inițiativă izolată. Vreau cu adevărat să ajut la schimbarea lumii, iar maniera de a o face este de a le oferi acces la internet celor mai sărace comunități.”, a declarat, pentru AFP, artistul în vârstă de 44 de ani, stabilit actualmente în Dubai.
Plin de speranță, Jafri a mai adăugat: „Vom putea, așadar, să le transmitem mai ușor cunoștințele și, astfel, să le oferim o veritabilă educație copiilor defavorizați.”
Timp de șapte luni, Sacha Jafri a lucrat între 18 și 20 de ore pe zi la fresca sa, folosind peste cinci mii de litri de vopsea. Lucrarea sa colorată a fost finalizată la sfârșitul lunii septembrie, cu puțin timp înainte ca Guiness să confirme că este vorba despre cea mai mare pictură din lume realizată vreodată.