Banana Bread este un desert gasit mai ales in bucatariile americane. Este unul dintre cele mai indragite dulciuri facute in casa pentru ca nu necesita un timp indelungat de preparare, iar reteta se potriveste si incepatorilor. Desi este asemanatoare cu un chec, textura ei este diferita datorita bananelor, care ii lasa miezul usor umed.
Calorii pentru 100g: ~350 (pentru cea simpla, fara topping sau glazura.)
Ingrediente:
- 6 banane mari
- 200 grame nuci
- jumatate cana de ulei
- jumatate cana zahar
- putina coaja de lamaie rasa
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 2 oua
- 2 lingurite de praf de scortisoara
- jumatate de lingurita de praf de copt
- putina sare (un varf de lingurita)
- o lingurita de bicarbonat
- 2 cani de faina alba
Sfat: Incercati sa cumparati banane cat mai coapte, pentru ca asa si desertul va fi mai dulce.
Pasul 1. Zdrobiti bananele pana se devin un fel de piure cremos.
Pasul 2. Adaugati ouale, uleiul si zaharul si amestecati pana la omogenizare.
Pasul 3. Continuam sa amestecam si adaugam faina (cernita ca sa nu formeze cocoloase), praful de copt, bicarbonatul si sarea (putina, cum spuneam). Continuati sa amestecati pana ce compozitia devine omogena si are o textura mai groasa.
Pasul 4. La final adaugati nuca sfaramata in bucati mari, zaharul vanilat, coaja de lamaie si scortisoara si mai amestecati pret de 5 minute. Amestecul se poate face manual, dar si cu un mixer solid.
Pasul 5. Tapetati tava cu faina. Nu uitati sa o ungeti cu ulei inainte.
Pasul 6. Turnati amestecul în tava.
Pasul 7. Puneti tava in cuptorul preincalzit la nivel mediu, usor spre mare. Verificati cu o scobitoare dupa vreo 50 de minute și daca nu e gata mai lăsati tava în cuptor cel mult 15 minute.
Pasul 8. Va uitati lung pret de 15 minute la Banana Bread pana cand se raceste putin.
Pasul 9. Mancati! Dar cu atentie la silueta…
Pasul 10. Siesta.