Bucurestiul se transforma in magie iarna. Strazi pline de beculete, targuri de Craciun, bucurie aruncata prin copaci. Estetic, Bucurestiul a surprins magia sarbatorilor.
In ultimele zile am cutreierat Bucurestiul in dorinta de a-l descoperi intru totul in pragul iernii. Este prima mea iarna aici. Totul este o noutate. Imi plac bulevardele imbracate in lumina, imi plac fantanile curcubeului care acum arunca culoare, in loc de apa. Am iesit la plimbare in prima zi din luna decembrie si, odata cu mine, o parte din oamenii din Bucuresti. Nu-mi place aglomeratia, dar de data aceasta am acceptat-o. Am refuzat sa o critic in vreun fel. Toata lumea parea inconjurata de tot ceea ce luna decembrie era pe cale sa aduca. Vin fiert, oameni care dansau la intrarea intr-un targ, caci drumul parea cam dificil in marea de oameni, miros de scortisoara si fericire. Bucurestiul s-a imbracat in haine de iarna.
Targul de Craciun din Piata Constitutiei
Targul de Craciun din Piata Constitutiei s-a deschis pe 1 decembrie si va ramane asa pana la data de 30 decembrie. E plin de beculete ce acompaniaza vedeta oricarei ierni: bradul. Un brad mare scaldat in lumini albastre. Sute de casute cu vin fiert, specialitati culinare, sculpturi in lemn, icoane, papusi, globuri pictate manual. Exista si un patinoar, Casuta lui Mos Craciun, un carusel pentru cei mici si o scena pentru concerte. Targul din Piata Constitutiei este vedeta iernii in Bucuresti. Valul de oameni veniti mi-a demonstrat asta. Grabiti-va sa il vedeti daca nu ati ajuns inca!
Bulevardul Unirii
Iarna, bulevardul Unirii mi se pare un loc demn de vizitat. Cred ca pomii de pe marginea bulevardului mi-au atras cel mai mult atentia. Erau scaldati in lumina. Mi-a placut sa ma plimb pe bulevard, incet, fara sa ma grabesc pe undeva. M-am plimbat si am privit in jur. E frumos!
Cladirea UAR
Fara vreo legatura cu spiritul sarbatorilor expus mai sus, cladirea UAR mi-a atras atentia. Este o imbinare de vechi si nou impresionanta. O cladire ciudata in cel mai frumos mod cu putinta, in ceea ce priveste imbinarea trecut-prezent. In prezent, cladirea gazduieste Uniunea Arhitectilor Romani. In partea inferioara, cladirea pastreaza fatada unei case construite la sfarsitul secolului al XIX-lea, iar in partea superioara se ridica impunator o cladire moderna din otel si sticla. Merita vazuta pentru originalitatea atat de ciudat expusa.
Vezi si:
https://www.tabu.ro/locuri-magice-bucuresti-episodul-6/
https://www.tabu.ro/locuri-magice-in-bucuresti-episodul-5/
https://www.tabu.ro/locuri-magice-bucuresti-episodul-3/