Sunt de putin timp in Bucuresti, inca descopar fiecare coltisor de natura ce se ascunde in tot haosul asta urban, de aceea va invit sa descoperim impreuna tot ceea ce Bucurestiul are de oferit, intr-o serie de articole despre locuri deosebite ce se gasesc aici. Locuri rupte de nebunia cotidiana.
Bucurestiul m-a speriat prima data. Toata agitatia de aici nu mi se potriveste, insa locuri impresionante se nasc peste tot, natura si creativitatea uimesc. Frumusete este peste tot: prin orase aglomerate, printre oameni grabiti in drumul spre birou, in sate ce si-au conservat traditia ori in cele care incearca din rasputeri sa tina pasul cu modernizarea constanta. In ceea ce priveste Bucurestiul, surprinde. De nenumarate ori m-am trezit in pragul uimirii descoperind cate un loc scos din peisajul tipic bucurestean.
Parcul Herastrau
Parcurile, dintre toate locurile pe care le-am vazut, mi-au patruns in suflet cel mai semnificativ. Copaci inalti, iarba verde, un lac frumos… natura. Relaxarea si-a gasit locul printre tot ce natura are de oferit. Un colt de pace intr-o mare de oameni. Ce poate fi mai poetic? Te poti plimba in compania lacului ori poti lenevi pe iarba, frumusetea e la picioarele tale.
Soseaua Kiseleff
Soseaua Kiseleff este o dovada a naturii ce-si croieste drum prin fiecare spatiu umbrit de tumultul cotidian. Copaci bogati ce si-au gasit locul pe o parte si pe alta a strazii ce leaga Piata Victoriei de Arcul de Triumf. Merita luata la pas pentru tot ce ascunde: un parc, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului, Muzeul Satului, cat si multe cladiri presarate cu bucati din istorie.
Calea Victoriei
Istorie, asta e ceea ce transmite cea mai lunga artera din perioada Bucurestiului Interbelic. Istorie inserata in fiecare cladire dispusa pe o parte si pe alta a soselei. Numele de “Calea Victoriei” vine din perioada Razboiului de Independenta, 1877-1878, atunci cand Romania a scapat de sub jugul otoman.
Biserica Stavropoleos
Cel mai graitor exemplu de arhitectura brancoveneasca. Simplitate si pace intr-un singur loc. O treapta spre o alta epoca, pierduta de mult, in inima centrului istoric al Bucurestiului.
Balta Vrajitoarelor
La iesire din Bucuresti, in padurea Boldu-Creteasca, se gaseste o mica balta cu o mare istorie. Balta Vrajitoarelor se spune ca exista inca de pe vremea lui Vlad Tepes si chiar ca acesta este locul in care a fost decapitat domnitorul. Desi istoricii nu confirma acest fapt, balta inca isi pastreaza farmecul si misterul. Credinta populara arata faptul ca, in trecut, femeile care voiau sa scape de sarcina, veneau si stateau cateva minute in aceasta apa pentru a scapa de copilul nedorit. Mituri si legende sunt o multime, insa un lucru e cert: animalele stau departe de aceasta balta, fapt ce-i amplifica misterioasa istorie.