Casa de modă Louis Vuitton va deschide luna viitoare primul restaurant din istoria sa de peste 160 de ani. Urmând exemplul altor branduri faimoase, precum Tiffany & Co și Armani, aflăm că și Louis Vuitton intră pe această piaţă.
Michael Burke, preşedintele şi CEO-ul casei a confirmat informaţia şi a sugerat că alte restaurante şi chiar hoteluri ar putea fi pe lista mărcii franceze. Informaţia a apărut la scurt timp după ce Tiffany&Co, un brand deţinut de grupul LVMH care controlează şi Louis Vuitton, a anunţat că deschide prima cafenea din Europa în Harrods, Londra. Prima astfel de unitate a fost deschisă în 2017 la New York.
Restaurantul casei Louis Vuitton se va numi Le Cafe V şi se va afla la ultimul etaj al noului magazin Louis Vuitton din Osaka. Meniul stă sub semnătură chef-ului japonez Yosuke Suga. Acesta are două decenii de colaborări cu mari restaurante şi mai toate au primit stele Michelin.
O versiune Sugalabo V va fi inclusă şi în noua locaţie Louis Vuiton, lângă bar şi, deschisă spre o terasă pe acoperiş. Va fi o zonă open space, aerisită şi cu câteva zeci de locuri doar, exclusivistă. Designerul Tokujin Yoshioka s-a ocupat cu realizarea de plăci speciale de încărcare wireless pentru telefoane, integrate în fiecare masă. Designul conceput de el a servit ca punct de inspiraţie şi pentru veselă şi mobilă.
Deschiderea boutique-ului Louis Vuitton are loc pe 1 februarie, iar a restaurantului pe 15 februarie.