Tabu
HEALTH

Mai bogat în vitamina C decât portocalele, acest superaliment de sezon detoxifică organismul și promovează pierderea în greutate

Vine primăvara și odată cu ea dorința de a reveni la bunele obiceiuri. Sport, alimentație sănătoasă, este timpul să oprești abaterile pentru a te simți bine în pielea ta. Cine nu și-a studiat aspectul în oglindă la sfârșitul iernii? După lipsa de activitate sportivă impusă de hibernare și mesele grase încurajate de frig, rezultatele nu sunt grozave. Și din motive întemeiate, închiderea blugilor devine complicată.

A nu consuma o dietă sănătoasă sau echilibrată pentru o perioadă lungă de timp poate avea efecte negative asupra organismului și stării de spirit. Creștere în greutate, proastă dispoziție, oboseală, lipsă de energie, stres și depresie… O dietă alcătuită din zahăr și alimente pre-gătite este dăunătoare sănătății pe termen lung, motiv pentru care este important să ai grijă de tine prin farfuria ta și cu superalimente.

Acumulate în organism, alimentele procesate au un impact asupra sănătății. De asemenea, mediul înconjurător se dovedește a fi dăunător organismului nostru. Între apă poluată, atmosferă, anumite metale sau țigări, e greu să te menții în formă. Pentru a detoxifica organismul și a pierde kilogramele nedorite, este obligatorie schimbarea obiceiurilor și a dietei. 

A rămâne în formă nu înseamnă a renunța la mese. Contrar credinței populare, consumul doar de frunze de salată este contraproductiv când vine vorba de pierderea în greutate. O varietate este adesea uitată deși este un aliat pentru sănătate și menținerea în formă. Un indiciu, conține mai multă vitamina C decât portocala.

SUPERALIMENTUL IDEAL PENTRU DETOXIFIEREA ORGANISMULUI 

Superalimentele sunt numeroase și au multe beneficii. Printre acestea, năsturelul. Aparent asemănător cu spanacul, acest aliment are un nivel mai ridicat de vitamina C decât portocalele. 51,5 mg față de 47,5, cine și-ar fi imaginat? Aceasta nu este, evident, singura vitamina pe care o conține: conține de asemenea vitamina K, vitamina B, vitamina B6 dar și fier, calciu și magneziu.

Nutrienții acestei crucifere mai au și ale beneficii pe lângă întărirea sistemului imunitar. Nu doar că facilitează digestia datorita fibrei prezente în năsturel, dar ajută și la detoxifierea organismului. Prezența magneziului este ideală pentru o bună sănătate a oaselor. Datorită conținutului scăzut de calorii, acest aliment simplifică pierderea în greutate. De asemenea, ar acționa asupra bunei dispoziții datorită vitaminei B și B6. În cele din urmă, antioxidanții săi ajută la combaterea radicalilor liberi responsabili de stres și anumite boli cronice.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Vaccinul anti-Covid | De ce nu experimentăm cu toții aceleași reacții adverse

Andreea Damian

Alimentație | Iată cum să calculezi porțiile ideale cu mâinile

Andreea Damian

5 motive pentru care iti este mereu foame – partea I

realitatea

De ce este bine să dormi cu șosetele în picioare? Ce spun specialiștii

Andreea Damian

Iată de ce femeile sunt mai predispuse la artrită

Andreea Damian

Mahmureala este o boală. În Germania!

Andreea Damian

Scrie un comentariu