Tabu
BEAUTY

Mai poţi folosi crema cu protecţie solară de anul trecut? Iată ce spun specialiștii!

Înainte de a merge în parc, la piscină, la plajă sau doar la un grătar în curte, este important să verificați data de expirare de pe crema de protecție solară.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) cere ca toate cremele de protecție solară să-și mențină puterea maximă timp de trei ani. Așa că, dacă ați achiziționat o cremă de protecție solară la sfârșitul verii trecute, ar trebui să o puteți folosi în siguranță încă două veri.

Unii producători imprimă data de expirare pe sticlă sau etichetă, dar nu toți o fac. Când cumpărați o sticlă de protecție solară, verificați mereu data de expirare. Dacă nu are, scrieți data achiziției cu un marker permanent. De asemenea, țineți cont de simbolul care indică perioada de după deschidere, care vă spune cât timp un produs va rămâne bun odată deschis.

De obicei arată ca un borcan cu capacul închis și un număr, care indică numărul de luni în care poate fi utilizat după ce ați deschis crema. Teoretic, dacă utilizați creme de protecție solară așa cum se recomandă, reaplicând straturi periodic, nu ar trebui să vă mai rămână prea mult de la an la an.

Când să nu mai folosiți crema de soare?

În 2017, cei de la ziarul italian Altroconsumo au efectuat un studiu pentru a analiza efectele cremelor cu protecţie solară după un an de la utilizare. Au fost alese trei produse cu SPF 50+, duse în laborator şi supuse unor condiţii similare cu cele din vacanţă. Cremele au fost încălzite, apoi răcite şi menţinute la o temperatură de 40 de grade Celsius timp de două săptămâni. Tuburile au fost deschise şi închise de mai multe ori şi au stat inclusiv la soare.

Rezultatele au arătat că cele trei produse nu şi-au schimbat aspectul şi mirosul, plus că şi-au păstrat eficacitatea, iar indicele de protecţie a rămas acelaşi (50+).

Alte indicii că nu ar mai trebui să folosiți crema de protecție solară includ:

Consistența. Atunci când crema de protecție solară este foarte apoasă sau foarte groasă, este posibil să fi expirat.
Culoare. Dacă apare o nuanță neobișnuită, probabil că a expirat.
Miros. Dacă miroase diferit față de momentul în care ați cumpărat-o, este posibil să fie expirată.

Mai putem folosi crema solară expirată?

Folosirea unei creme de protecție solară care a expirat nu ne va afecta în mod direct pielea, dar poate provoca o arsură solară urâtă. După cum știți deja, arsurile solare indică expunerea neprotejată la soare, care este direct legată de riscul declanșării cancerului de piele, dar și de îmbătrânirea prematură.

Data de expirare este specificată cu un motiv: pentru a vă anunța dacă acea protecție solară mai este eficientă. Este întotdeauna o idee bună să cumpărați o sticlă nouă de protecție solară dacă cea de acasă a expirat.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Sephora rupe colaborarea cu fiica lui Lori Loughlin din cauza scandalului de corupție

Andreea Damian

Cum poate sa arate Dana Rogoz la 20 de zile de cand a nascut! Uite ce TALIE are

realitatea

OSCAR 2022 | Cele mai bune momente de frumusețe

Andreea Damian

Cum arată rutina coreeană de îngrijire a părului în patru pași

Andreea Damian

De ce si-a falsificat Madalina Ghenea data nasterii

CUM E POSIBIL? Aceasta vedeta are 63 ani si arata de 25!?! FOTO incredibile!

Scrie un comentariu