Mandarinele sunt fructele pe care le consumăm cu plăcere iarna. Deși de multe ori ignorate în detrimentul altor citrice, mandarinele aduc foarte multe beneficii pentru organismul nostru. Mandarinele conțin beta-caroten, vitamina C, complexul vitaminic B, vitamina E, vitamina K, dar și minerale: calciu, fosfor, fier. Specialiștii aduc în discuție și faptul că mandarina conține fibre dar și proteine utile în digestie, motiv pentru care e bine să consumăm zilnic pe timp de iarnă acest fruct.
Beneficii:
-Scapă de anemie prin conținutul de fier și vitamina C;
– Un aliat deosebit de puternic în lupta cu kilogramele. Ajută la curele de slăbire, conținutul de fibre dând senzația de sațietate. Mobilizează grăsimile și intensifică arderile.
-Scade concentrația colesterolului din sânge.
-Te ajută să scapi de constipația cronică. Consumate cu iaurt și miere ajută la eliminarea constipației.
-Fortifică funcțiile vederii prin conținutul de vitamina A.
– Au proprietati antioxidante si detoxifiante;
– Imbunatatesc functiile digestive;
-Se folosesc în tratamentele cosmetice pentru tenul gras.
În ceea ce privește curele de detoxifiere, mandarinele sunt de ajutor oricui. Dacă e să vorbim de curele care țin numai trei zile, în care nu aveți voie să mâncați altceva decât fructe, mandarinele sunt recomandare doar după ce ați consultat sfatul medicului.